Honda Elektrikli Araç Fabrikası Çin’de Açılacak

0
1146

Honda elektrikli araç fabrikası Çin’de açılacak. Honda, Çin’de GAC Honda Automobile bünyesinde elektrikli araç üretimi için yeni fabrikanın inşaatına başladı. Nisan ayında Honda global vizyonuna yönelik bir toplantı düzenledi. Bu toplantıda Honda’nın elektrifikasyon sürecinin bir parçası olarak açıklanan Çin’deki tesis hayata geçirildi.

Honda ürün envanterindeki elektrikli araç modellerini arttırmayı planlıyor. Bunun için elektrifikasyon stratejisine yönelik önemli yatırımlarını da büyüterek sürdürüyor.

Honda Elektrikli Araç Fabrikası

Honda Elektrikli Araç Fabrikası Çin’in Guangzhou Kentinde

Honda elektrikli araç fabrikası Çin’in Guangzhou kentinde kurulacak. Tesisin 400 bin metrekare alanda kurulması planlandı. Tesisin üretim kapasitesinin ise yıllık 120 bin adet olması öngörülüyor. Üretimin 2024 yılında başlayacağı açıklandı .

Fabrikanın önemli bir üretim merkezi olması öngörülüyor. Bu fabrikanın yanı sıra Çin’de aynı zamanda Dongfeng Honda Automobile tarafından bir fabrika daha kurulacağı açıklandı. Bu tesislerin ikisinin de üretime 2024 yılında başlayacağı açıklandı. Ayrıca yıllık toplam otomobil üretim kapasitesinin ise 1,73 milyon adet olacağı açıklandı.

Fabrikada sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi diğer yenilenebilir kaynaklar kullanılacak. Fabrika için başlangıçta 3,49 milyar yuan (yaklaşık 525 milyon dolar) yatırım gerçekleştirilecek. Ayrıca fabrikanın ileri teknoloji üretim imkanlarını kullanacağı açıklandı. Diğer yandan ise fabrikanın verimli, akıllı ve düşük karbonlu olarak faaliyet göstermesi için çalışmalara başlandı.

Honda’nın nihai amacı 2050 yılına kadar sıfır karbon hedefini gerçekleştirmek. Bir çok şirketin gelecek planlamasında tamamen sürdürülebilir hedeflere yönelmesi ve sıfır karbon parolasına göre hareket etmesinden anlaşılacağı üzere gelecekte yollarda göreceğimiz araçların tamamı elektrikli olacak. Bunun için Honda’da sıfır karbon hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik elektrifikasyon çalışmalarını hızlandırmaya ve müşteri beklentilerinin ötesine geçen ürünler sunmaya devam edecek.

Tüm Satılık Honda Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here