Dünya Genelinde Otomotiv Satışlarında Düşüş

0
682
otomotiv satışlarında düşüş

Koronavirüs pandemisi, Rusya-Ukrayna savaşı ve çip krizi gibi sorunlar, dünya genelinde otomotiv satışlarında düşüş yaşanmasına neden oldu.

Son yıllarda otomotiv sektörü bir çok farklı sorunla karşı karşıya kalıyor. Bir çok marka gelecek planlamalarında satış tahminlerini düşürdü. Diğer yandan dünyada otomotiv pazarı da küçülüyor. Otomobil Endüstri Birliği (VDA), bu yıl otomobil satışlarında düşüş yaşanacağını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde VDA, 2022 yılında araç satışlarında dünya çapında yüzde 1 artış beklediklerini öne süren bir açıklama yapmıştı. Fakat VDA bu açıklamayı tersine çevirdi.

Otomotiv satışlarında düşüş yaşanıyor

Tüm Bölgelerde Otomotiv Satışlarında Düşüş Yaşanıyor

VDA Başkanı Hildegard Müller, tüm bölgelerde otomotiv satışlarında düşüş yaşandığını ifade etti. Müller ”Dünya pazarında yüzde 1’lik bir artış olacağından yola çıkmıştık ancak bunu eksi 1’e indirdik.” dedi.

VDA sadece Avrupa pazarında bir artış öngörüyor. Otomobil Endüstri Birliği  bu artış seviyesini ise yüzde 3 seviyesinde belirlemişti. Fakat VDA bu seviyeyi geçen yıl gerçekleştirilen otomobil satışı rakamları seviyesine indirdi. Amerika Birleşik Devletleri pazarında ise yüzde 2’lik bir artış beklenmekteydi. Fakat bu beklenti tersine döndü ve bu yıl içerisinde yüzde 1’lik gerileme seviyesine indirildi. Aynı şekilde Çin pazarı için de yüzde 2’lik bir artış beklenmekteydi. Fakat bu artış beklentisi yerini yüzde 2’lik düşüş öngörüsüne bıraktı.

Son zamanlarda dünyada gerçekleşen sorunların neticesinde otomotiv satışlarında yaşanan düşüş ilerleyen zamanlarda da düzelecekmiş gibi gözükmüyor.

İkinci El SUV Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here