Volkswagen Elektrikli Araçları ile 2025’te Tesla’yı Geçmeyi Planlıyor

0
1087
Volkswagen Elektrikli Araçları

Volkswagen elektrikli araçları ile 2025 yılına kadar dünyanın en büyük elektrikli araç satıcısı olma hedefinde. Volkswagen CEO’su Herbert Diess, açıklamalarında Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla’yı geçmeyi hedeflediklerini ifade etti. Böylece Alman otomobil üreticisi pazardaki en büyük payın da kendisinde olmasını hedefliyor.

Elektrikli Araç Pazarında Artan Rekabet

Volkswagen Elektrikli Araç Üretimi

Elektrikli araçlara her geçen gün talep daha da artıyor. Hal böyle olunca otomotiv sektöründe elektrikli araç üretimindeki rekabet de artıyor. Bu zamana kadar sektörde yer edinmiş büyük şirketler ve yeni girişimlerin aynı anda bulunduğu pazar oldukça çekişmeli. Volkswagen, bu zamana kadar sayısız başarıya imza atmış bir otomobil üreticisi. Şimdi de yeniliklere hızlı bir şekilde adaptasyon sağlayarak gücüne güç katmak istiyor. Bu nedenle yeni hedefleri arasında elektrikli araç satışında rekoru elinde bulunduran Tesla’yı geçmek var.

Volkswagen 2022’de 800 Bin Elektrikli Araç Üretmeyi Hedefliyor

Volkswagen Elektrikli Araç Üretimi

Volkswagen 2022 yılı bitmeden toplamda 800 bin elektrikli araç üretmeyi hedefliyor. Tüm dünyada satışlarını gerçekleştirdiği araçların üretim miktarını 2023’te 1.3 milyon olarak güncellemeyi planlıyor. Alman otomobil üreticisinin 10 yıllık planı ise üretim hacminin yarısının elektrikli araçlardan oluşması.

Volkswagen’in Hedefi Tesla’yı Ardında Bırakmak

Volkswagen bu hedeflerini gerçekleştirdiği takdirde 2022 yılında Tesla’nın birinci olduğu pazarda ikinci olabilir. Çünkü Tesla 2021 yılında 900 bini aşkın elektrikli araç üretmişti. 2022’nin başından beri ise 300 binin üzerinde aracı üretti. Ayrıca Tesla CEO’su Elon Musk, 2022 yılı bitmeden bir buçuk milyon elektrikli aracın üretilmesini hedefliyor.

Volkswagen CEO’su yaptığı açıklamalarda Tesla’nın bu kadar üretim yapmasının bekledikleri bir durum olmadığını belirtti. Sözlerinin devamında rakibin son derece iyi hazırlandığını belirten yetkili, bu çekişmeli yarışa hazır olduklarını da ekledi.

Tesla Oldukça Güçlü Bir Rakip

Volkswagen Elektrikli Araçları - Tesla Elektrikli Araçları

Tesla bu zamana kadar birçok farklı yerde üretim gerçekleştirdi. Şimdilerde ise Çin’de ve Avrupa’da yeni fabrikalar açarak üretimi artırmayı hedefliyor. Aynı zamanda Avrupa’da üretime başlayarak Volkswagen ve diğer Avrupalı otomobil üreticilerine yakından meydan okumaktan da geri kalmıyor. Şu anda Volkswagen’in iki katı kadar elektrikli araç üreten Tesla birinciliği elden kaptıracak mı hep beraber göreceğiz.

Sıfır KM Volkswagen Modelleri

İkinci El Volkswagen İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here