Volkswagen kurulduğundan bu zamana kadar birçok başarılı aracı bizlere göstermiştir. Onlardan bir tanesi de Scirocco modelidir.

SCIROCCO

Günümüz Türkiye piyasasının hali ortada olduğu için pek çok insan genel olarak araç alma da veya satmada yüksek fiyatlardan yakınıyor. Bu araçta onlardan bir tanesi ama tozlu raflara kalkmasının sebebi kesinlikle bu değildir. Daha çok hitap ettiği kesim göz önüne alınarak bakıldığında satış rakamlarından kaynaklıdır.

Scirocco Görünüşü

 

2009-2014 yıllarında yeni uygulandığı Iroc konseptinden esinlenerek tasarlanmıştır.2015 senesinde ise makyajlanarak daha keskin hatları olan hale gelmiştir. Tek kapılı bir araba olduğu için çerçevesiz cam kullanılmıştır. Ön farları adaptif mercek fardır ve çok iyi bir görüş açısı yakalamaya yardımcı olur.

 

Scirocco İç Dizaynı

2009-2013 modellerinde orta konsol gayet sadedir ama 2014-2016(son çeyrek) yıllarında üretilen modellerinde orta konsola hizalanan üçlü turbo basınç saati ile spor bir araba sürüş deneyimini kullanıcılara sunmuştur. Sürücü kısmında ise Volkswagen’in hemen hemen her modelinde kullandığı belli direksiyon simidi ve kadranlar kullanılmıştır.

Neden Bu Model Ben Dahil Hayranları Tarafından Çok Seviliyor?

Scirocco TSI MOTOR

Scirocco’nun 1.4TSI, 2.0TFSI, 2.0R modelleri mevcuttur. Yurt dışında dizel motor seçeneği de bulunmakta ve emisyon değerlerinden dolayı ülkemizde bulunmamaktadır.Emisyon hakkındaki bilgelere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz 1.4 motor 122 HP ve 160 HP olarak iki güç sınıfında, 240 Nm tork üretmektedir. Bu değerler normal şartlarda gayet idealdir ve kullanıcıları cezbetmiştir. 2.0R modellerinde ise bu güç 265 HP çıkmıştır ve torku 350 Nmdir. Bu saydığım tüm modellerde turbo beslemesi olmazsa olmazdır ve hız deneyimini dorukta olmasa bile tadında yaşatmaktadır.

Daha Fazla Güç Almak Mümkün mü?

Özellikle bu araçlar için ne kadar fabrika aracı piyasaya sürerken belli limitörler koysa da belli firmalar veya uzman kişiler gerekli donanım değişikleri ile yazılımsal oynamalar yaparak daha üst limitlere çıkarılmıştır. Türkiye de ve dünya da bunun örnekleri oldukça fazladır. Dış görünüşünün modifikasyonu ise belirli tedarikçiler tarafından sunulan orijinal parçalar ile yapılmasını gerektiğini de burada belirtmek isterim.

Scirocco Fiyatı

Scirocco’nun 2. el fiyat aralığı biraz fazla. 80.000 TL 350.000 TL arasında değişmektedir. Eğer bir scirocco sahibi olmak isterseniz kondisyon olarak düzgün ve yıpranmamış olanları tercih edebilirsiniz.

2.El Volkswagen Scirocco Fiyatları

5 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here