Sürücüsüz Uçan Taksiler zaman zaman gündem oluyor fakat, hepimiz; “Daha var onlara” diyoruz.

Ancak Çin’de durum artık farklı…

Bugün sizler için Çin’de hizmet vermeye başlayan uçan taksiler hakkında bir derleme hazırladık.

1EH216 AAV Uçan Hava Aracı

Çin menşeili otonom sürücüsüz hava aracı şirketi EHANG, drone taksi olarak dikkat çeken araçlar üretiyor.

Kocaman birer drone olarak düşünülen araçlar, turistler için 1 saatlik uçuşlar düzenleyerek dikkat çekmeye çalışıyor.

Hava aracının teknik detaylarından pek bahsedilmese de 2 kişinin binebildiği ve aracın 1 saat boyunca sürüş menzilinin olduğu biliniyor.

Ayrıca 130 KM/H hıza ulaşabildiği öğrenilen bilgiler arasında olan araç, 4G ve 5G iletişim altyapısını kullanarak uzaktan kontrol ediliyor.

Tek seferde 30 Kilometre yol kat edebilen araç, geliştirilmeye devam edileceği ve çok daha yetenekli bir pozisyona geleceği söyleniyor.

2Sürücüsüz Uçan Bir Araca Biner Misiniz?

Şuanda bu sorunun yanıtı elbette büyük bir tedirginlik yaratacağı yönünde. Pek çok kişi merak edip kullanmak istese de, çoğu kimseler tedirgin olup kullanmak istemeyecektir.

Elbette böyle bir aracın hava da kullanılması için büyük bir mühendislik çalışmasına ek olarak devletler tarafından yapılan kontrollerden sonra izin alıp böyle bir hizmet verebileceğini unutmayalım.

Çin’deki popüler bir gezi yeri olan Zhaoqing’de bulunan turizm gayrimenkul projesinde (Forest Lake) hayata geçirilen projede uçan taksiler kullanılıyor.

Dünyanın ilk operasyonel kentsel hava taşımacılığının hizmete açıldığı bu projede pilot program kapsamında Zhaoqing’i ziyaret eden misafirler ve şehir sakinleri sürücüsüz EH216 AAV model numaralı uçan taksiye binerek doğal manzaraların tadını çıkarabiliyor.

İlerleyen zamanlarda bu uçan drone projesinin çok daha yaygın olarak kullanılmasını ön gören şirket herkes için bir ön ayak olma niteliğini taşıyor.

Aracın çevre kirliliği anlamında çok daha verimli olduğunu söyleyen yetkililer, aynı zamanda çok daha az bir gürültü ile çalıştığından bahsettiler.

Sürücüsüz Uçan

Aynı zamanda araç içinde sürücü bulunmadığı için maliyet anlamında avantaj sağladığı konusunda bir çalışma yapmışlar. Yani fiyatının da uygun olacağını ön görüyorlar.

Diğer şehirler de projenin kapsamı genişlediği zaman yıllık olarak 9 milyar dolarlık bir gelirden bahsetmek mümkün olacakmış.

Sizce ülkemizde ne zaman uçan (Drone) taksileri görmeye başlarız?

Sürücüsüz Uçan

Siz yine ayağınızı yerden kesecek araçlara bakmak isterseniz; 🙂

İkinci El Araçlar

Tekerinize taş değmesin.

Kaynak-1

  Sürücüsüz Uçan Sürücüsüz Uçan

2 YORUMLAR

  1. Ben korkarım usta ya 🙂 kim sürüyor bizi derim. ama dünyanın böylesine değişmiş olması güzel. farklı bir deneyim olacağı kesin.

  2. Dua ederek, daldan armut toplayarak, bol bol TV, dizi izleyerek ,boş beleş işlerle uğraşarak, kahvehanelerde giderek..en kısa zamanda görürüz.. günümüzü..

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here