Volkswagen Küresel Akü İşine Giriyor

0
1088
Volkswagen Küresel Akü

Volkswagen küresel akü işine giriyor. Firma tarafından yeni bir şirket kurulacak ve bu sayede küresel akü işine girmiş olacak.

Volkswagen Küresel Akü Şirketi Hakkında

Volkswagen, Almanya’nın Salzgitter kentinde açacağı yeni fabrikası ile küresel akü pazarına giriş yaptı. Bu fabrikanın resmi olarak temelleri atıldı. Bu fabrika firmanın Avrupa çapında açmayı planladığı altı tesisten sadece biri.

Firmanın bu açtığı şirket PowerCo adını alacak. Volkswagen bu şirketi tamamen akü işine odaklanmak için kurdu. Yeni şirketin tedariğinden ürünlerin satışına kadar tüm işlemlerini Volkswagen yürütecek.

PowerCo, Salzgitter’deki iş alanını geliştirmenin yanı sıra üretimi Avrupa ve Kuzey Amerika’ya kadar genişletme sorumluluğuna da sahip olacak.

PowerCo yeni fabrikaları geliştirmek için önümüzdeki sekiz yılda toplam 20 milyar Euro yatırım yapmayı planlıyor. Avrupa genelinde bu sayede şirket 20.000 kişiye istihdam sağlayacak.

PowerCo’nun Planları ve Faaliyetleri

Tüm bunlara ek olarak şirket Kuzey Amerika’da da yeni fabrikalar açmak istiyor.

Yeni şirket akü ile ilgili uluslararası fabrika yönetiminden de sorumlu olacak. Yeni akü teknolojilerinin geliştirmesi de diğer faaliyetlerinden biri.

Ayrıca şirket enerji endüstrisi için depolama sistemleri üretimi için de planlar yapıyor.

PowerCo akülerinde farklı kullanımlara izin veren prizmatik birleşik hücre mimarisini temel alacak. 500.000 adet elektrikli araca yetecek kapasitede olacak bu hücreler 40 GWh olarak 2025 yılından itibaren pazarda olacak.

PowerCo altı adet fabrikanın tümünü 240 GWh kapasite ile çalışır hale getirmek istiyor. Birleşik prizmatik hücre mimarisi mevcut bataryalar ile karşılaştırıldığında %50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Şirketin Açmayı Planladığı Diğer Tesisler

Volkswagen İsveç’in Skelleftea kentinde de fabrika açmayı planlıyor. Volkswagen grubu bu yüzden Nortvolt şirketi ile ortak oldu ve 500 milyon Euro yatırım yaptı. Bu şirkette %20 hisseye sahip.

İsveç fabrikasından çıkacak olan ilk aküler 2023 yılında pazarda olacak.

Volkswagen fabrikalardan birini Salzgitter kurmasının bir sebebi var. Audi ve Volkswagen daha önce bazı motorlarını Salzgitter de üretti. Buradan çıkan motorlar ilk Passat’larda yer almış.

Yeni fabrika bölgede ek olarak 5.000 kişiye iş sağlayacak. Tesis ham maddenin işlenmesinden eski hücrelerin geri dönüştürülmesine kadar tüm üretim süreçlerini yönetecek.

Tüm fabrikalar yeni teknolojilerle uyumlu bir şekilde aynı standartlarda olacak. Her fabrika ayrıca yenilenebilir kaynaklardan elde edilecek elektrikle çalışacak.

Sıfır KM Volkswagen Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here