Çin’de Sürücüsüz Taksi Kullanan Kişi Sayısı 430 Bine Ulaştı

0
1137
Çin'de Sürücüsüz Taksi Kullanan Kişi Sayısı 430 Bine Ulaştı

Çin’de sürücüsüz taksi kullanan kişi sayısı 430 bini aştı. Çin’de yalnızca Nisan ayından bugüne kadar 430 binden fazla yolcu otonom teknolojisine sahip taksilerle yolculuk yaptı. Bu anlamda sürücüsüz taksiler 300 bin kilometreden fazla yol kat etti.

Çin’de Otonom Araçlar Yaygınlaşıyor

Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bu da otomotiv sektöründe her geçen gün yenilikler olmasına neden oluyor. Otonom araçlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Ancak Çin’in bu konudaki öncü tavrı gerçekten diğer ülkelerden farklı. Sürekli olarak otonom araç teknolojisine destek veren Çin’den sürekli yeni otonom araç haberleri duyuyoruz. Bu anlamda en son Şangay’da otonom araçlara özel bir yol açıldığı haberi yer alıyordu. Bu gelişmeler hem Çin devletinin hem de Çinli markaların ortak başarısı. Özellikle Baidu ve Pony.ai gibi şirketlerin sürekli geliştirme çabaları Çin’de karşılık buluyor. Ancak tüm bu gelişmelere rağmen yine de otonom araçların kullanımı dünya genelinde sınırlı.

Çin'de Sürücüsüz Taksi Kullanan Kişi Sayısı 430 Bine Ulaştı

Çin’de Sürücüsüz Taksileri 430 Bin Kişi Kullandı

Verilere göre Çin’de Nisan ayından bu zamana kadar sürücüsüz taksiler tam 300 bin kilometre mesafe gitti. Bu hizmeti kullanan kişi sayısı ise 430 binden fazla. Bu veriler ışığında Çin’de yakın zamanda birçok bölgede robotaksilerin yaygın hale gelmesi bekleniyor. Bunun için en son Baidu ve Pony A otonom taksilerinin yollara çıkması için gerekli izinleri almışlardı. Şimdi bu izinlerin daha fazla markaya verilmesi beklentiler arasında. Çünkü artık yerel girişimler de bu konuda atılımlar yapmaya başladılar.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here