4×4 Araba Kullananların Daha Sosyal Olduğu Ortaya Çıktı

0
2234
4x4 Araba Kullananların Daha Sosyal Olduğu Ortaya Çıktı

4×4 araba kullananların daha sosyal olduğu ortaya çıktı. General Tire’ın yaptğı bir araştırma 4×4 ya da SUV model sahibi olan sürücülerin daha fazla sosyal ortamlara katıldıklarını gösterdi. Genel olarak böylesi model arabalara sahip olan kişiler çok daha fazla sosyal etkinliğe katılıyorlar. Araştırma aynı zamanda araçlardan en büyük beklentinin olumsuz hava koşullarında güven vermesi olduğuna işaret ediyor.

İşte 4×4 Araba Modellerinin Tercih Edilme Nedeni

4x4 araba

Yapılan araştırmaya göre 4×4 araçların tercih edilmesinin birden fazla nedeni var. Bunların en önemlilerinden biri yüksek bir sürüş pozisyonu sağlaması. Bununla birlikte geniş depolama alanı sunması ve hava koşullarından olumsuz etkilenmemesi de diğer önemli sebepler. İki bin kişinin katıldığı araştırma 4×4 veya SUV araç sahiplerinin beşte biri araçlarının off-road kapasitesine sahip olmasını önemsiyor. Aracın çekiş gücü ise sanıldığının aksine o kadar büyük bir etken değil. Ayrıca araştırmaya katılan sürücülerin büyük bir çoğunluğu bu araçların maceracı ruha sahip olmasını sevdiklerini belirtiyor. Çünkü 4×4 arabalar daha fazla arazi keşfi ve kamp etkinliği vaat ediyor. Bu anlamda farklı kişilerle etkileşime geçen araç sahiplerinin toplu halde bu etkinlikleri gerçekleştirdiği de anlaşılıyor.

Bir 4×4’ün Lastikleri Sağlam Olmalı

4x4 Araba Kullananların Daha Sosyal Olduğu Ortaya Çıktı

Araştırmaya katılan sürücüler genel olarak farklı güzergahları kullanmayı tercih ediyorlar. Bu nedenle yanlarında genellikle yedek lastik ve ilk yardım çantası bulunduruyorlar. Bu anlamda da en çok sağlam lastiklere ihtiyaç duyuyorlar. Her türlü güzergahta kullanabilecekleri lastikleri tercih etmeye özen gösteriyorlar. Araştırma bunun için mükemmel performans sergileyen markaların en çok tercih edildiğini de ortaya koyuyor. Böylece sürücülerin sağlam lastikli 4×4 araçlar ile her yere ulaşmanın mümkün olduğuna inandıkları da ortaya çıkıyor.

2. El SUV, Pickup ve Arazi Aracı Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here