Yandex, Sürücüsüz Otomobilini Sergiye Çıkarttı

1
2803

Rusya merkezli arama motoru Yandex, Güney Kore merkezli Hyundai otomobil markasıyla yaptığı iş birliği ile sürücüsüz otomobilini sergiye çıkarttı.

Teknoloji blogu Engadget haberine göre, Yandex’in dördüncü nesil sürücüsüz otomobil sistemi, Hyundai’nin Mobis konsepti üzerinden geliştirilecek.

En yeni ikinci el Hyundai ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Otonom Teknolojinin En Zor Kısmı Nedir?

Rusya’nın en büyük teknoloji şirketi olan Yandex, kendi pazarında lider bir internet arama motorudur. Yandex’in, 2017 yılından beri kendi kendine sürüş teknolojisi üzerine denemeler ve araştırmalar yaptığını biliyoruz. Yandex, sürücüsüz araçlarını Rusya’nın en kalabalık şehri olan Moskova ve İsrail’in en kalabalık şehir olan Tel Aviv şehirlerinde test edildi. Moskova’nın karlı ve yağmurlu yollarında ve Tel Aviv’in sıcağında test edildi.

Yandex Otonom Araçlar Bölüm Başkanı Dmitry Polishchuk’un sürücüsüz araçlar ile ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Kendi kendine sürüş teknolojisinin en zor kısmı insan davranışını öngörmektir. Trafik hafifken neredeyse herkes kurallara uyuyor ve sürüş yapmak daha kolay. Trafik yoğunlaşınca sürücülerin davranışları değişiyor ve kuralları daha sık ihlal ediyor. Böyle durumlarda ise durum daha az tahmin edilebilir bir hale giriyor.” dedi.

Yandex, şu zamana kadar kendi kendine sürüş teknolojisinde Toyota’nın Prius V modelini kullanıyordu. Ancak Hyundai markası ile iş birliğine giderek, dördüncü nesil sürücüsüz otomobil sistemini Hyundai’nin Mobis konsepti üzerinden geliştirilecek. Yandex, yeni filosunda Hyundai Sonata’yı kullanacak.

Sürücüsüz Otomobil

Hyundai’nin Mobis Konseptini Yakından Tanıyalım

Hyundai Mobis konsepti, otonom sürüş teknolojine sahip. “İletişimli Işıklandırma” teknolojisi sayesinde, yayalarla iletişim kurulabiliyor. Yaya ile araç arasındaki iletişim araç üzerinde yer alan göstergeler ve ışıklar ile sağlanıyor. Aracın ön bölümüne yerleştirilen kırmızı uyarı sembolleri ile yayaların yoldan geçmemesi konusunda uyarıyor. Ayrıca araçta bulunan yürüyüş simgesi ile yayaların geçmesini söylüyor. Bu yeni konsept ile yayalar 137 metreden tespit edilebilecek. Ayrıca LED göstergeler ile yayalara otonom bir araç olduğunu gösteriyor.

En yeni ikinci el elektrikli araç ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Hyundai’nin Mobis konsepti sayesinde Sonata, Toyota’nın Prius V modeline göre yolculara üstün bir deneyim sağlayacağı öngörüldüğü için seçildi. Yandex, yıl sonuna kadar filosuna 100 adet yeni Sonata modelini daha eklemeyi planlıyor.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here