Ford ve Tofaş Türkiye’de Üretimi Durdurma Kararı Aldı

0
2844
Ford ve Tofaş Türkiye'de Üretimi Durdurma Kararı Aldı

Ford ve Tofaş Türkiye’de üretimi durdurma kararı aldıklarını açıkladı. KAP’a bildirimde bulunan markalar toplu izin tarihlerini de paylaştılar. Buna göre dev otomobil şirketleri Türkiye’deki üretimlerine bir sonraki ay veda edecekler.

Türkiye’deki üretimlerine kısa süreliğine ara verecek olan otomobil markaları Ağustos ayında üretimi durduracak. Buna istinaden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) durumu bildiren markalar çalışanlarına planlı izinler verecek.

Ford ve Tofaş Ağustos Ayında Üretime Ara Veriyor

Ford ve Tofaş Türkiye'de Üretimi Durdurma Kararı Aldı

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikası 8-21 Ağustos tarihleri arasında kesin olarak kapalı olacak. Şirket yetkilileri bu esnada fabrikanın bakım ve onarım çalışmalarının gerçekleşeceğini söyledi. Bu sırada da bakım ve revizyon çalışmalarını tamamlanması için nöbetçi olarak bazı çalışanlar fabrikada olacak. Üretimi temelli değil de geçici olarak durdurduklarını söyleyen şirket, KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şirketimiz Bursa fabrikasında 08.08.2022 – 21.08.2022 tarihleri arasında planlı izin kullanımı, üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu dönemde çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak  olup, fabrikamızda  nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.”

Ford Üretim Hatları Bir Süre Üretim Yapmayacak

Ford ve Tofaş Türkiye'de Üretimi Durdurma Kararı Aldı

Ford ise yıllık izin periyodunu açıkladı. Buna göre çalışanlarını belli tarihler arasında izinler verdi. 4 farklı tesiste üretime ara verecek olan Ford da KAP’a bildirim yaptı. Bu bildirimde ise “Fabrikalarımızda aşağıda belirtilen tarihler arasında üretime ara verilecektir. Bu dönem zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yeniköy fabrikamızda ayrıca yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanma çalışmaları gerçekleştirilecektir.” sözlerine yer verdi.

Buna istinaden şirketin Gölcük Transit Hattı Ağustos ayının ilk yarısında üretim yapmayacak. Gölcük Custom hattı da Ağustos’un ilk 12 günü üretimi durduruyor. Şirketin Yeniköy fabrikası ise Ağustos’un ilk 25 günü üretim yapmayacak. Son olarak Eskişehir fabrikaları da Ağustos’un ilk yarısında üretim yapmayacaklar.

Sıfır KM Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here