Renault EV makyajında klasik isim plakalarını canlandırabilir. Konuya aşina olan kaynaklar, yeni Renault CEO’su Luca de Meo’nun 1960’lar ve 90’lar döneminden markanın en çok satan isim plakalarından bazılarını tamamen elektrikli otomobiller olarak yeniden canlandırmayı düşündüğünü iddia ediyor.

Renault EV Makyajında Klasik İsim Plakalarının Yeri Olabilir mi?

Konuya aşina olan kaynaklar, yeni Renault CEO’su Luca de Meo’nun 1960’lar ve 90’lar döneminden markanın en çok satan isim plakalarından bazılarını tamamen elektrikli otomobiller olarak yeniden canlandırmayı düşündüğünü iddia ediyor.

Zarar eden Fransız firma, COVID-19 salgınının sert bir şekilde vurduğunu söyledi. Şirket daha temiz araçlar üretme baskısı altında olan bir otomobil pazarında marjları iyileştirmek istiyor. Ve grubun performansını artırmak için teklifinde 2 milyar avroluk maliyet tasarrufu ve işten çıkarmayı duyurdu.

İki kaynak, markanın Fransız köklerine daha fazla dayanmak istediğini söylüyor. Renault CEO’su Meo da bunu onaylıyor ve 1960’ların başında popüler hale gelen, aşamalı küçük 4L otomobillerin elektrikli bir versiyonunu ortaya çıkaracağını söylüyor.

Renault EV Makyajında Klasik İsim Plakalarının Yeri

Kaynaklar, iddiaya göre 1970’ler ve 1980’lerde popüler olan başka bir popüler modelin ya R5’e ya da halefi “Super Cinq” e dayanan yeniden canlandırılmış bir EV versiyonunun da olacağını iddia ediyor. Ancak Renault bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. Ayrıca kaynaklar “Luca de Meo ürünlere çok odaklanmış durumda ve strateji planı da olacak” dediler.

Renault Grubunun ayrıca Alpine markası için üç yeni elektrikli model üreteceğini söyleyebiliriz. Diğer markaları Dacia ve Lada için ise farklı kimlikler yaratılacağı bildirildi. Şirket, daha az sayıda ürün yelpazesine ve karlı ürünlere odaklanmak istiyor. Bunun içinde potansiyel olarak bazı pazarlardan çıkmak gerekiyor. Eski patron Carlos Ghosn yönetimindeki hacimlere dayalı küresel baskıyı tersine çevirmek istediğini şimdiden işaret etti.

Kaynaklar daha önce Reuters’e Espace minivanları gibi iyi bilinen ancak çok satmayan bu modellerin artık aşamalı olarak kaldırılanlar arasında olabileceğini söylemişti.

Renault EV Makyajında Klasik İsim Plakalarının Yeri

Bu, bazı modeller için, örneğin orta ölçekli Talisman gibi yavaş satıcılar için azaltma yapmak anlamına gelir. Ancak daha hiçbir şey resmileştirilmiş değil, Meo’nun “Renault’nun geniş ürün ve hizmet yelpazesini yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmak” istemesi dışında.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here