Sahibinden Satılık Oto İlanları Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Gerçek!

Özellikle de sahibinden satılık araba ilanları ne kadar gerçekçi? arabam.com olarak sadece araba almak isteyenlerle satanları buluşturma amacından çok daha öteye geçip, otomotiv dünyasına ışık tutmak üzere araştırma yapmayı da seviyoruz. İşte bu misyonla kafa karıştıran sorulara netleştiren yanıtlar bulmak üzere sahibinden satılık oto ilanları üzerine küçük bir araştırmak yaptık.

Otomotiv sektörü, ihtiyaç ve tutkudan yola çıkar. Çünkü bir otomobile sahip olmak, hemen herkes için hem büyük bir tutku hem de önemli bir ihtiyaçtır. Benzer şekilde arabasını satmayı düşünenlerin pek çoğu da hayallerindeki arabayı alma tutkusu ya da ihtiyaçlar nedeniyle satılık araba ilanı verirler. İlanlardan bahsetmişken, günümüzde oto pazarlarını uzun uzun gezmeye herkesin vakti yok. Ayrıca online olarak her hangi bir konuda araştırma yapmak hem daha kolay hem de daha hızlı sonuç veriyor. Peki, online alışveriş alışkanlığıyla yola çıkanlar için internetten araba almak ya da internetten araba satmak ne kadar sağlıklı? Özellikle de sahibinden satılık araba ilanları ne kadar gerçekçi? arabam.com olarak sadece araba almak isteyenlerle satanları buluşturma amacından çok daha öteye geçip, otomotiv dünyasına ışık tutmak üzere araştırma yapmayı da seviyoruz. İşte bu misyonla kafa karıştıran sorulara netleştiren yanıtlar bulmak üzere küçük bir araştırmak yaptık.

sahibinden satılık oto

1. Sahibinden oto ilanları her zaman piyasa fiyatını yansıtmaz:

Sahibinden satılık araba, sahibinden ikinci el oto ilanları ile hayallerinizdeki arabaya sahip olabilirsiniz. Aslında geleneksel oto pazarının online ortama taşınmış halidir bu ilanlar. Fakat, her satıcı arabasına biraz duygusal bir yaklaşımla fazla fiyat biçebilir. Bunu gören bir başka satıcı da “o bu fiyatı verdiyse ben de bunun biraz üstünü verebilirim” diye düşünebilir. İşte bu yaklaşım bazen aracın piyasa fiyatının üzerinde rakamların listelenmesine neden olur. Ancak aynı durum, oto pazarında ya da yakınlarınız aracılığıyla araba alırken de söz konusudur.

2. Sahibinden araba alırken gerçekçi kriterlere yoğunlaşın!

Sahibinden satılık ikinci el oto ilanları ya da yine sahibinden offline ortamda satılan ikinci el arabalar için fiyat&performans değerlendirmesi yaparken gerçekçi kriterlere odaklanın. Örneğin arabanın yaşı, modeli, marka değeri, rengi, ikinci el piyasasındaki popülaritesi, hasarsızlık durumu, parçaların orijinal olması, kilometresi, yakıt tüketim şekli, vites tipi gibi konulara dikkat ederek kıyaslama yapıp karar vermeniz önerilir.

3. İlanlarda detaylı fotoğraf sunulmasına dikkat edin!

“Araba alırken aydınlıkta inceleyin”, klişesini bilirsiniz. Bu haklı klişe, sahibinden araba ilanları için de geçerlidir. Online ortamda da satıcının arabanın farklı açılardan çekilmiş, aydınlık, net fotoğraflar sunabilmesi hem onun arabasını kolay satabilmesi hem de alıcının güven duyması açısından çok önemlidir.

4. Ekspertiz raporu verebilen satıcıları tercih edin!

Bazı sahibinden oto ilanlarında ekspertiz raporu da paylaşılır. Bu rapor, hem size aracın durumu hakkında bilgi verecek hem de sizi oto muayene araştırması derdinden kurtaracaktır. Dolayısıyla ekspertiz raporu paylaşan ilanlara yönelebilirsiniz.

5. Bazı satıcılar sadece arabalarının değerini ölçmek için ilan verirler

Gerçek satıcılardan farklı olarak bazıları, otomobillerine büyük bir hayranlık duyar ve onun ikinci el piyasasından nasıl bir talep göreceğini öğrenmek için ilan verebilirler. Bu ilanlarda söz konusu aracın değerinin çok üstünde olan fiyat ve fazla özenli olmayan ilan içeriği kendini ele verir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here