Kasko ile ilgili önemli bilgilerin yer aldığı bir içerik hazırladık.

Her gün yüzlerce trafik kazasının meydana geldiği ülkemizde resmen olmasa da artık bir zorunluluk haline gelen kasko sigortası araç sahiplerine kaza anından, aracın onarım sonrasında teslim alınma sürecine kadarki tüm aşamalarda büyük avantaj sağlıyor.

Ancak poliçe teminatları ve gözden kaçan birkaç ufak detay beklenmedik kötü sürprizlere de neden olabiliyor. Peki poliçenizi yenilerken nelere dikkat etmelisiniz?

Kasko

Avantajlı bir kasko poliçesine sahip olabilmeniz için dikkat etmeniz gereken noktaları bir araya getirdik.

• Kasko sigortanızı yenilemeden önce poliçe şartlarını ve teminatlarını tekrardan gözden geçirin, poliçenizden çıkartılmış veya yeni eklenmiş bir madde olup olmadığını kontrol edin.

• Daha önceki deneyimlerinizi kullanarak kendiniz ve aracınız için bir risk değerlendirmesinde bulunun. Eski poliçenizdeki teminatların ihtiyaçlarınıza yeterince cevap verip vermediğinden emin olun.

• Bazı sigorta şirketlerinin “ucuz kasko” temalı kampanyalarını araştırmadan kabul etmeyin. Önce poliçe teminatlarını ve şartlarını gözden geçirin.

Kasko

Poliçenizi yenilerken sizin için kritik sayılabilecek teminatları prim tutarınızı düşürmek adına asla poliçenizden çıkarmayın.

• Poliçe yenileme sürecinde sigorta şirketini yanıltacak hatalı bir bilgi vermemeye ekstra özen gösterin. Aksi takdirde sigorta şirketiniz poliçenizi tek taraflı olarak feshedebilir.

• Hasarsızlık indirimi başta olmak üzere diğer avantajlardan faydalanabilmek için poliçe vadenizin gecikmemesine dikkat edin.

1Kasko Hasarsızlık İndirimi Nedir?

Sigortalının poliçe dönemi boyunca sigorta şirketinden tazminat ödemesi talebinde bulunmadığı durumlarda devreye girerek, sigortalının bir sonraki poliçe döneminde daha düşük bir primle sigortasını yaptırmasını sağlayan indirime hasarsızlık indirimi denilmektedir.

Sigortalı, hasarsızlık indirimi ile poliçesini yenilerken %30 – %60 arasında bir indirimden yararlanabilir. Hasarsızlık indirimi araca değil, kişiye özel bir indirim türüdür.

Yani sürücü aracını değiştirmiş olsa dahi yine bu indirimden faydalanabilir.

Hasarsızlık indirimi ayrıca sigorta şirketinin değiştirildiği durumlarda da geçerlidir.

2Sigortam.net ile Teklifleri Karşılaştırın!

Daha önce de belirttiğimiz gibi kasko sigortanızı yenilerken öncelikli olarak fiyata değil, teminat ve şartlara dikkat etmelisiniz. Tabi ki bu durum gözü kapalı bir biçimde sigorta şirketinin verdiği kasko teklifini kabul etmeniz anlamına gelmiyor.

Eğer kasko priminizin gereğinden fazla olduğunu düşünüyorsanız poliçe teminatlarınızın aynı kalması şartıyla Türkiye’nin en iyi sigorta şirketlerinin kasko tekliflerine Sigortam.net ile kolayca ulaşabilirsiniz.

15 yıllık deneyimi ve 3 milyonu aşkın mutlu müşterisiyle Türkiye’nin sigorta karşılaştırma platformları arasındaki lider kuruluşu Sigortam.net ile aracınızın kasko sigortasını “en iyi fiyat garantisi” ile yaptırabilirsiniz.

Üstelik Sigortam.net sadece poliçe alırken değil, poliçenizin yürürlükte bulunduğu süre boyunca da 7 gün 24 saat yanınızda.

Sigortam.net’in uzman hasar ve sigorta danışmanları tek bir telefonla çekici çağrılması, aracın yetkili servise götürülmesi, ikame araç temini, aracın son durumu ve hasar ödemeleri gibi tüm süreçleri sizin adınıza takip ediyor.

Sigortam.net’ten sadece 2 dakikada online olarak veya 444 24 00 numaralı Sigorta Destek Hattı’nı arayarak hızlıca kasko teklifi alabilirsiniz.

İkinci El Araç İlanları

Tekerinize taş değmesin.

1 YORUM

  1. gerçekten sigortam.net ilgili bu konuda tebrik etmek gerekiyor. senelerdir sorunsuzca ordan yaptırıyorum ve başka yerlerden de fiyat alıyorum.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here