2021 Renault Clio 1.0 TCe Detaylı İnceleme

8
53073

Murat Tosun, Yeni Renault Clio test sürüşünün ardından Türkiye’nin en çok satan HB modeli olmayı zorlanmadan sürdürür dedi.

Renault Clio

Yeni Renault Clio’nun Öne Çıkan Özellikleri

  • Euro NCAP testinde sınıfının en güvenlisi.
  • Türkiye’nin en çok satan HB modeli.
  • Hibrit seçeneği.
  • 360 derece kuş bakışı kamerası.
  • 130 beygir güç üreten turbo motor seçeneği.
  • 10 inç büyüklüğündeki TFT ekran

Renault Clio

Yeni Renault Clio Test Sürüş İzlenimleri

Yerli Üretim Yeni Renault Clio üst sınıfa kafa tutacak gibi görünüyor.

Yeni Renault Clio 5 sunduğu özellikleriyle sadece kendi sınıfının kalıpları içinde kalmayacak, üst sınıfta yer alan rakiplerine de meydan okuyacak.

Yeni Renault Clio Tasarım Özellikleri

Yeni Renault Clio bu sınıfta beklenen hangi tasarım detayı varsa ona sahip. Kendi ana hatlarından vazgeçmeyerek iyi bir iş ortaya koymuş. Şehrin her türlü caddesine adapte olacak bir tasarım kullanıyor. Modern ve dinamik bir tasarıma sahip Yeni Clio, bir önceki neslin ana hatlarını taşıyor.

Yeni Renault Clio

2020 Yeni Renault Clio bir yandan şık görünümünü korurken, diğer yandan etkileyici tarzıyla öne çıkıyor. Kaput üzerindeki çizgiler, modele daha kaslı bir görünüm kazandırıyor. Renault Nissan İttifakı tarafından geliştirilen yeni CMF-B platform sayesinde Yeni Clio, segmentinde iddialı iç hacim ve konfor sunuyor. İlk defa bir Clio’da ön çamurluklarda yer alan rüzgarlıklar, sürtünmeyi azaltıyor ve aerodinamik performansı artırıyor. Buna ek olarak yakıt tüketimini de azaltan rüzgarlıklar, Yeni Clio’nun tasarımına dinamizm ve sportif bir görünüm kazandırıyor. Yeni Clio’nun karoseri, aerodinamizmini ve sportif görünümünü artırmak için 48 milimetre alçaltılmış (yükseklik 1440 mm).

Yeni-Renault-Clio

Köpekbalığı anten, full LED farlar ve yan camların çevresindeki krom detaylar, Yeni Clio’nun modern tarzına katkı sağlıyor ve iç mekanda olduğu gibi dış tasarımda da kalite algısını artırıyor. İlk donanım seviyesinden itibaren full LED olarak sunulan C şeklindeki ön farlar, modele daha çekici bir görünüm kazandırıyor.

Yeni Renault Clio İç Mekan Özellikleri

Yeni Renault Clio’nun yaşam alanı tam anlamıyla teknoloji üssü olmuş durumda. Artık teknoloji anlamında otomobil kullanıcılarının beklediği ne varsa Yeni Renault Clio 5 onu karşılıyor, hatta bir çıt fazlasını bile sunuyor.

Yeni-Renault-Clio

Yeni Clio’nun iç tasarımında kalite algısı ve sürüş ergonomisine ayrı bir özen gösterildiği her halinden belli oluyor. İç mekan yüksek kaliteli malzemeler, yumuşak dokuya sahip ön panel, kapı panelleri ve orta konsol çerçevesi ile kalite algısı açısından boyut değiştirmiş.

Yeni Clio’nun direksiyonunda sürüş keyfini iyileştirmek adına tüm detaylar düşünülmüş. Önceki nesle kıyasla daha kompakt bir hava yastığı kullanılarak, direksiyona daha şık ve rafine bir tarz kazandırılmış. Yeni direksiyon sayesinde sürüş ekranının görülebilmesi kolaylaşıyor. Dişli oranının 15,2’den 14,4’e indirilmesi sayesinde direksiyonun daha hassas ve daha kolay yönlendirilmesi sağlanarak sürücünün direksiyon hakimiyeti artırılıyor. Bu konuda gerçekten çok iyi adımlar atmış.

Gösterge paneli

Geniş alan sunmak için daha kompakt hale getirilen tamamen yenilenen sürücü odaklı “Akıllı Kabin-Smart Cockpit”, çok daha fazla teknoloji barındırıyor. Yeni Clio, geleneksel kadranların yerine ilk kez kişiselleştirilebilir TFT sürücü ekranı ile sunuluyor. Üst segment modellerden alınan teknoloji ile 7 ila 10 inç büyüklüğündeki TFT ekran, sürüş deneyimini kişiselleştirme imkanı sunuyor. 9,3 inç multimedya, sınıfının en büyük ekranı olarak öne çıkıyor. Bir tablet gibi kullanımı kolay ve çözünürlüğü yüksek olan ekrandan, yeni multimedya sistemi EASY LINK, navigasyon, MULTI-SENSE ve Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri (ADAS) ayarları kolaylıkla yapılabiliyor.

İç mekan

Yeni Renault Clio Motoru

Yeni Renault Clio’nun eli bu konuda çok güçlü. Motor seçenekleri herkesin ve her zevkin beklentilerine hitap ediyor. Yeni Renault Clio’nun motor kaputunun altında az yakandan yüksek performansa kadar her seçeneğe yer veriliyor. Yeni Clio, Türkiye’de 72 ile 130 HP arasında değişen güç ile eksiksiz bir motor ürün gamına sahip.

En son teknolojilerle sunulan bu yeni nesil benzinli ve dizel motorlar, yürürlükteki en güncel standartlara uygun tüketim ve emisyon değerlerine sahip. Renault ürün gamına yeni eklenen 1.0 TCe (3 silindirli turbokompresör), Renault’nun en yeni motoru. 100 HP ve 160 Nm ile bu yeni nesil motor, kendisinden önceki TCe 90 versiyona kıyasla 10 HP ve 20 Nm daha güçlü olmakla birlikte CO2 emisyon seviyesi de daha düşük.

Ayrıca, düşük devirlerden itibaren daha canlı kalkışa destek olan tork artışı ile en üst seviyede sürüş keyfi sunuyor. Bu motor, sürekli ve kesintisiz güç aktarımı sağlayan X-Tronic otomatik vites kutusu ile birleştiğinde, daha yüksek hızlanma performansı ve ideal yakıt tüketimi sunarak mükemmel bir sürüş deneyimi sağlıyor.

Captur, Megane ve Kadjar modelleri ile kendini kanıtlayan 1.3 TCe motor, bu kez Yeni Clio ile birlikte sunuluyor. 130 bg ve 240 Nm tork ile 7 ileri EDC otomatik vites kutusuna sahip bu motor, Yeni Clio motor ürün gamında 1.2 benzinli motorun yerini aldı. Yeni Renault Clio dizel ünite seçenekleri açısından 85 ve 115 HP güç üreten seçeneklere sahip. Altı ileri oranlı manuel şanzımanla satışa sunulan dizel motorlar yakıt tüketimi konusunda gerçek birer cimri.

Yeni Renault Clio Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Yerli Üretim olmasının artısı tam burada net bir şekilde belli oluyor. Türkiye yollarını çok iyi bilen ve bu yollara çok iyi bir şekilde adapte olan bir karaktere sahip. Yeni Clio’nun koltukları iç mekandaki yüksek kalite algısına katkıda bulunurken konfor konusunda da önemli bir rol üstleniyor.

Daha geniş ve yolcuyu kavrayan koltuklar, seyahat edenlerin oturma pozisyonunu destekliyor. Koltukların yarı yumuşak kaplamalarının boşluklu yapısı, arkadaki yolcular için diz mesafesini önemli ölçüde artırırken, virgül şeklindeki daha ince koltuk başları ise sürücünün arkayı görmesini kolaylaştırıyor.

Yeni Clio’nun bagaj hacmi 391 litreye ulaşırken, iç saklama hacmindeki 26 litrelik artış segmentindeki en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Yeni Clio, sürüşü kolaylaştırmak, güvenliği artırmak ve daha konforlu seyahat için üst seviye sürüş destek sistemleri sunuyor.

Sürüş, Park ve Güvenlik olarak üç başlıkta toplanan sürüş destek sistemleri arasında Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Hız Uyarılı Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Eller Serbest Park Destek Sistemi, Auto-hold Fonksiyonlu Elektrikli Park Freni, Otomatik Uzun/Kısa Farlar Yeni Clio’da öne çıkan güvenlik donanımları olarak öne çıkıyor. Yeni Clio’da bulunan 360 derece kuş bakışı kamera, aktif acil fren destek sistemi, Renault ürün gamında ilk kez kullanılan yeni sürüş destek sistemleri olarak göze çarpıyor.

Yeni Renault Clio Güvenlik ÖzellikleriYeni Renault Clio bu bölümde tam bir altın bilezikle satışa sunuluyor. Euro NCAP’in 2019 yılında yaptığı çarpışma testlerinin ardından sınıfının en güvenli aracı unvanına sahip oldu ve 5 yıldız aldı. Bunu yaparken yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 96 gibi son derece iddialı bir puan aldı. Yeni Clio çocuk güvenliğinden yüzde 89, yaya güvenliğinden yüzde 72 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 75 aldı.

Yeni Renault Clio Test Yorumları

Murat Tosun Yeni Renault Clio sürüşünün ardından şunları söyledi: Yerli Üretim Yeni Renault Clio, yeni nesliyle sahip olduğu tüm unvanları korur ve hatta üzerine koyarak ilerler. Yeni Clio 5 yerini aldığın nesi varsa korurken hepsini bir iki adım ileriye taşımış. Özellikle teknolojik özellikleri artık onun sınıfının sınırlarında kalmayarak üst sınıfları da zorlayacağını gösteriyor.

 Renault Clio Fiyat

Yeni Renault Clio günümüz otomobil fiyatlarına baktığımızda uygun dediğimiz bir etikette yer alıyor. Clio 5’in fiyatları 111 bin TL’den başlıyor ve 159 bin 400 TL’ye kadar yükseliyor. Dizel otomatik seçeneği olmayan Yeni Clio’nun dizel manuel seçeneğine en ucuza 140 bin 900 TL’ye sahip olunuyor.

Renault Clio Teknik Özellikleri

Motor: 1.5 lt /Motor Hacmi: 1468 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 85 HP/Maksimum Tork: 220 Nm

Yeni Renault Clio Modelinin Performans Verileri
0-100 km/s Hızlanma: 14.7 sn / Maksimum Hız: 178 km/s

Yeni Renault Clio Frenleri
Ön: Hava kanallı Disk /Arka: Disk

Yeni Renault Clio Tüketimi Miktarı
Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 4.4 lt/100 km/ Şehir Dışı: 3.3 lt/100 km /Karma: 3.7 lt/100 km / Test: 5.4 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 97 gr/km

Yeni Renault Clio Boyutlar
Uzunluk: 4050 mm /Genişlik: 1798 mm /Yükseklik: 1440 mm /Dingil Mesafesi: 2583 mm

Yeni Renault Bagaj Kapasitesi
391 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 39 lt /Boş Ağırlık: 1264 kg Lastik Boyutu: 185/65 R15

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

8 YORUMLAR

  1. 1.0 Xtronic 3 silindir motor seçeneğini tercih etmeyin arkadaşlar, korkunç bir vibrasyon var ve motor ısınınca da bu düzelmiyor. Mazda’nın böyle bir motoru vardı, 100.000 km de bir rektifiye istiyordu. Sanırım bunun da sonu bu olacak. Umarım yanılıyorumdur ve pişman olmayız ama bu kadar titreyen bir şeyin zamanla bozulmaması imkansız gibi birşey…

  2. 2020 clio 1.0 turbo 100 beygir sizce alınır mı rampada çekmiyor diyorlar sizlerin yorumu nedir araç clio touch aklıma yatarsa almayı düşünüyorum

    • çekmiyor diyen neyle kıyaslamış acaba, bende 2020 1.0 tci touch 100 hp. manuel versiyonu var her şeyinden çok memnunum.bu araçtan önce 2018 opel astra edition plus aracım vardı bir yıl kullanıp 5500 km.de sattım oluk oluk benzin tüketiyor şahin kadar çekişi yoktu ( 15 yıl şahin kullandım ).dediğim gibi aracı neyle kıyasladığınıza bağlı.

  3. Start stop sorunu,partikül filtre sorunu,direksiyon kutusu sorunu,enjeksiyon sorunu derken şimdi birde x tronic eklenmiş.X tronic benim sorun yaşadığım bir şanzıman.Bunun geleceği , problem çıkarıp çıkarmayacağı da muallak.Üstüne az bişi daha ekleyip kafamı rahat ettirecek bir araç almak varken bu aracı almak…Bilemedim yani

  4. 2021 clio 1.0 turbo 100 beygir

    bu aracın turbo motoru hakkında olumsuz birşey varmı rampada çekmediği zaman turbo devreye girer ve böyle olunca turbo biter diyorlar yorumunuz nedir acaba bu konuda

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here