Porsche Avrupa’nın En Değerli Otomobil Üreticisi Oldu

0
733
Porsche Avrupa'nın En Değerli Otomobil Üreticisi Oldu

Porsche Avrupa’nın en değerli otomobil üreticisi oldu. Bir süredir ekonomik sıkıntılar çeken Alman otomobil devi borçlar ile uğraşıyordu. Bu nedenle Volkswagen tarafından satın alınan lüks otomobil firması şimdi önemli bir başarıya imza attı. Alman üretici markanın yüzde 25’lik hissesinin halka arz olacağını 2022’nin başında açıklamıştı. 29 Eylül 2022’de halka arz olan marka borsadaki yerini aldı. Fiyat etiketi ise 75 milyar Euro olarak belirlendi.

Porsche Avrupa’nın En Değerlisi Oldu

Porsche Avrupa'nın En Değerli Otomobil Üreticisi Oldu

Önceki aylarda borsaya açılan Alman üretici için artık kötü günler geride kalıyor. Avrupa’nın en değerli otomobil üreticisi seçilen markanın hisseleri de bir anda arttı. Öyle ki birim hisse fiyatı 93 Euro’ya kadar artış gösterdi. Böylece şirket 85 milyar Euro’nun üzerinde bir değerlemeye ulaştı. Hal böyle olunca Porsche ana markası Volkswagen’i de gerisinde bırakmayı başardı. Volkswagen’in şu anlık değeri ise 77.8 milyar Euro.

Otomobil Pazarında En Değerlisi Oldu

Porsche Avrupa'nın En Değerli Otomobil Üreticisi Oldu

Porsche ilk olarak borsaya girdiğinde 75 milyar Euro üzerinden bir değerleme almıştı. Şimdi ise bunu bir hayli yükselterek lider konumuna geçiş yaptı. Şimdi ise Porsche Avrupa’nın 85 milyar Euro ile en değerlisi. Avrupa otomobil pazarında Porsche’yi hemen arkasından Volkswagen ve Mercedes takip ediyor. Mercedes’in şu anlık değerlemesi 57.2 milyar Euro. Bunların arkasından 47.5 milyar Euro ile BMW geliyor. Hemen arkasından da Stellantis onları 39.7 milyar Euro ile takip ediyor.

İkinci El Porsche Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here