Otomobillerde En İyi Arka Tampon Tasarımları listemiz ile karşınızdayız. Otomobillerde en iyi arka tampon tasarımları aracın genel tasarımını en iyi yansıtacak bir şekilde üretilirler. Sade ve keskin çizgilere sahip bir otomobilin çok fazla detaya sahip bir arka tampon ile kötü görünecektir.

Listemizde ikonik tampon tasarımları da bulunuyor. Yeni ve modern tampon tasarımlarına meydan okuyan bu araçlar zamana meydan okur bir nitelikte varlığını sürdürmeye devam ediyor. Tabi ki modern otomobil üretiminde kullanılan tasarım çizgilerini en iyi yansıtan araçlarda listemizde bulunuyor.

Listemiz zamana meydan okuyan klasikler ile başlıyor yeni çağ performans canavarları ile devam ediyor.

1967 Ford Mustang Fastback

En İyi Arka Tampon Tasarımları listemize bir efsane ile başlıyoruz. 1967 Mustang Fastback modelinin efsaneler arasında olduğunu bilmeyen yoktur. Bu efsane her detayı ile bu konuma gelmeyi başarsa da bu konuma gelmesinde ki en belirgin özellik aracın dış kasası.

Benzersiz bir tasarıma sahip olan Mustang bugün hala üstün bir saygı çemberinin içinde yer alıyor. Ön ve arka tampon tasarımları aracın en dikkat çeken noktaları.

Arka tarafta bulunan ve aracın farlarını çevreleyen krom şeritler oldukça sade ve şık görünüyor.  Stop lambalarının ince ve uzun olarak 3 sağ tarafta 3 sol tarafta olmak üzere konumlanması ve oluşan simetrik görüntü krom şeritler için çok iyi bir ortam hazırlıyor. Yani bu yerleşim krom şeritler olmadan bu kadar dikkat çekici olmaktan uzak kalabilirdi.

Pagani Zonda

En İyi Arka Tampon Tasarımları

Modern bir spor otomobil ile devam ediyoruz. Tasarımcılar gün geçtikçe kendilerini geliştiriyorlar. Bu geliştirme daha çok yoğun detaylar arası uyum ile gerçekleşiyor. Yani sade ve şık bir spor otomobil tasarımı günümüz tasarımcılarının uzak kaldığı bir alan.

Pagani Zonda da modern ve yoğun detaylar saklayan tasarım izlerini en iyi şekilde yansıtan araç olarak kaşımıza çıkıyor.

Aracın arka tamponunu biraz inceleyince Mustang’in tampon tasarımında kullanılan yerleşim modelinin daha gelişmiş bir versiyonunu görebiliyoruz.

Pagani Zonda’nın tamponuna baktığımıza ilk bakışta bir yuvarlak içinde toplanmış egzoz çıkışlarını görebiliyoruz. Bu görüntü aracın en dikkat çeken detayı olarak karşımıza çıkıyor.

Buna ek olarak alt alta konumlanmış yuvarlak far tasarımları yuvarlak egzoz uçları ile çok uyumlu olmuş.

Herkesin bir Zonda alacak parası olmayabilir. Ancak bu eşsiz simetrik görünümlü arka tampona bakmak bedava. Eğer yolda bir tane görürseniz bu sanat eserinin tadını çıkarın.

Nissan Skyline R34

En İyi Arka Tampon Tasarımları

En İyi Arka Tampon Tasarımları listemizde yer vermezsek olmaz dediğimiz bir araç ile devam ediyoruz.

Otomobil dünyasında efsaneleşmiş çok fazla araç var. Skyline R34 bu otomobillerden daha efsanevi. Bunun nedeni aracın gövde tasarımının ön ve arka tampon tasarımlarının etkileyici olması.

Arka far tasarımı bu aracın en kritik detayı. Bu farlar aracın karakterini ortaya koyuyor. Örneğin bu aracın arka farlarını arabalarla ilgilenmeyen birine bile gösterseniz bunun Skyline R34’e ait olduğunu bilir.

Bunun yanında kompakt boyutları ile spor otomobiller arasında minimalist bir düzeyde olan R34 ön far tasarımı ile bu etkiyi biraz daha azaltıyor. Yani araç oldukça hırçın, öfkeli ve tehditkar bir görünüme sahip.

Audi R8

En İyi Arka Tampon Tasarımları

En İyi Arka Tampon Tasarımları listemiz bir başka efsane R8 ile devam ediyor. İlk olarak 2003 yılında tanıtılan R8 arka tampon tasarımı olarak diğer araçlardan ayrılıyor. Bunun nedeni aracın tamponunun diğer araçlara göre çok daha geniş olması. Bu genişlik ile beraber aracın asfalt üzerinde yol tutuşu konusunda baskın bir intiba bıraktığını görüyoruz.

Yere yakın araç da yatay bir şekilde konumlanan arka farlar zemin ile paralel bir şekilde göründüğü için iyi yol tutuşu düşüncesi daha da aklımıza yerleşti. Araçta bulunan minik spoiler, havalandırma boşlukları ve çift egzoz çıkışları far tasarımı ile birleşince ortaya muazzam bir görüntü çıkmış. Audi tasarımcılarını tebrik ediyoruz.

Chevrolet Corvette Sting Ray (Split Window)

En İyi Arka Tampon Tasarımları

En İyi Arka Tampon Tasarımları Listemizin son sırasına geldik. Son sırada gerçekten tam anlamıyla tasarım harikası olduğunu düşündüğümüz bir arka tampon var. Corvette Sting Ray’in Split Window versiyonunda bulunan bu tamponun her detayın herhangi bir görsel bütünlüğün bir parçası olmadan bile harika göründüğünü net bir şekilde söyleyebiliriz.

Gümüş gri renk ile krom detaylar araçta ilk dikkat çeken nokta olarak karşımıza çıkıyor. Buna ek olarak tabi ki tasarımcıların yeteneklerini konuşturacakları far ve egzoz çıkışlarının tasarımları gözümüze çarpan diğer detaylar. Yan yana dizilen yuvarlak çift farlar ve hemen altında bulunan ve 4 yuvarlaktan oluşan egzoz çıkışları çok iyi olmuş.

Tabi bu detayların aracın genel tasarımı ile uyumudan söz etmezsek olmaz. Corvette Sting Ray’in Split Window keskin ve yumuşak çizgilerin hakim olduğu harika bir tasarım örneği. Ön ve arka tasarımdan çok aracın gövde tasarımı bile kendi başına tasarım kalitesini ön plana çıkarıyor.

En İyi Arka Tampon Tasarımları listemiz burada sona erdi. En çok hangi tasarım hoşuna gitti. Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here