Audi’nin ilk R8 GT tanıtımının üzerinden tam on iki yıl geçti. Marka şimdiyse, bu eşsiz modelinin ikinci versiyonunu tanıttı. Audi R8 Coupe V10 GT, yalnızca 333 adet üretilecek! Üstelik performans verileri ile de hayli iddialı! Gelin detaylara birlikte bakalım…

Audi R8 Coupe V10 GT Teknik Özellikleri

Bu eşsiz süper spor otomobil hakkında öncelikle bahsetmemiz gereken Audi tarihindeki en güçlü arkadan itişli otomobil olduğu. Modelin 5,2 litrelik doğal emişli V10 motoru 620 PS güç ve 565 Nm üretiyor! İlk üretilen Audi R8 Coupe V10, 570 PS gücüne sahipti. Marka, bu modelin yeni neslini efsanevi Quattro modeli ile eşdeğer kılmak için gücünü artırmış. Yeni Audi R8 Coupe V10 GT, bu performans verileri ile 0-100 km/s hıza yalnıza 3,4 saniyede ulaşıyor. Üstelik 200 km/s hıza da 10,1 saniyede çıkabiliyor. Ulaşabildiği maksimu hız ise 320 km/s.

Model hakkındaki en önemli gelişmelerden bir tanesi de Torque Rear sürüş modu. Peki bu nedir? Gelin size anlatalım…

Yeni Audi R8 Coupe V10 GT RWD arka

Torque Rear Sürüş Modu

Audi R8 Coupe V10′ da ilk kez Torque Rear modu sunuluyor. Torque Rear sürüş modunda otomobilin kayması, çekiş kontrol sistemi (ASR) yardımı ile arka akslarda kontrol edilmekte. Üstelik bu ESC’nin bir parçası olarak yapılıyor. Bir diğer yandan ASR sisteminde otomobile farklı destek seviyeleri sunuluyor.

  • Seviye 1: Çok az kayma izni
  • Seviye 7: Daha fazla kayma izni

Eğer dilerseniz otomobilin direksiyon simidi üzerindeki kontrol uydusunu çevirerek de istediğiniz arka tork seviyesini ayarlayabilirsiniz.

Yeni Audi R8 Coupe V10 GT RWD

Audi R8 Coupe V10 GT Tasarımı

Yeni Audi R8’e ilk baktığımızda arka tarafındaki R8 GT yazısı dikkat çekiyor. Bu yazının onu diğer modellerden farklılaştırdığını söyleyebiliriz. Modelin renk seçenekleri ise öncelikle Suzuka Gri ve opsiyonel olarak Tangorot Metalik ve Daytona Grey Metalik şeklinde. Otomobilin iç mekanına baktığımızda ise kırmızı ve siyah karışımı bir mekân bizleri karşılıyor. R8 Coupe’nin R8 koltuklarında ve paspaslarında modele özel kırmızı ve siyah yazılar mevcut.

Yeni Audi R8 Coupe V10 GT RWD iç mekan

Son olarak modelin performansını artırmak için bazı iyileştirmeler yapıldığından bahsedelim. Bunlar arasında öncelikli olarak R8 Coupe, selefine oranla 20 kilogram daha hafif. Yani otomobilin ağırlığı sürücüsüzken 1570 kilogram.

Sıfır Km Audi Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here