Otomobil Tutkunları İçin En İyi 5 Yarış Oyunu

0
2246

Pandemi nedeniyle sokağa çıkamadığınız günlerde otomobil kullanmayı ne kadar özlemiş olduğunuzu hatırlayın. Belki içinizde büyüyen bu araba kullanma hissini Hızlı Ve Öfkeli serisini yeniden izleyerek bastırmış olabilirsiniz. Ancak evde geçirdiğiniz saatlerde de size araba kullanma deneyimi yaşatacak bazı çözümler var: yarış oyunu. Daha önceki yazılarımızda akıllara kazınan yarış oyunlarından bahsetmiştik. Bilgisayar ve konsol oyunları son on yılda bu konuda büyük mesafeler kat etti. Otomobil tutkunları bunların birçoğuna belki aşinadır, ancak biz hatırlatmakta fayda görüyoruz. İşte geçen on yılda piyasaya çıkan ve otomobil tutkunları için en gerçekçi deneyimi sunan 5 yarış oyunu!

5Forza Motorsport 7 (2017)

Gerçekçi grafikleri, pist yarışları ve 99 farklı markanın 800 üzerindeki aracı ile kullanıcılarına oldukça geniş bir yelpaze sunan Forza Motorsport 7, listemizin beş numarası oluyor. Neredeyse küçük bir ülkenin GYH kadar üretim maliyetine sahip olan bu oyun, saniyede 60 kare video teknolojisi ile büyülerken 4K görüntü desteği de sunuyor.

4Formula 1

Yarış oyunu denilince akla ilk gelen oyunlardan biri hiç şüphesiz F1 olur. Her sene yenilenen sezonluk oyunlardan biri olan Formula 1 simülatör seviyesindeki sürüş deneyimi ve oyun içi ayrıntıları ile kendine hayran bırakıyor. Lastik seçimi stratejesinden pit stop ayarlarına kadar birçok değişkeni kontrol edebildiğiniz bu oyun çocukuğunuzdan kalan o içinizdeki ukteyi bir nebze olsun alacaktır.

3Assetto Corsa (2014)

Piyasaya çıkışıyla yarış ve simülatör oyunları kategorisinde bir devrim yaratan AC, ortaya çıktıktan 6 yıl sonra bile geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Sürüş deneyimini üst seviyelerde hissettiren bu oyun daha sonra aldığı güncellemeler ile yeni pistlere ve otomobillere de kavuştu.

2Gran Turismo Sport (2017)

İlk piyasaya sürüldüğü 2017 yılında çok oyunculu modu olmayan GT Sport, daha sonra getirdiği online mod ile motor sporları deneyimini yaşamak isteyenler için bir klasik haline geldi. Eğlence merkezlerinde bir yarış simülatörüne oturursanız muhtemelen açılacak oyun GT olacaktır. Gerçekçi grafiklerin yanı sıra neredeyse her ay güncellenen otomobil portföyü de GT fanlarını sevindiriyor.

1Forza Horizon 4

Gelelim listenin bir numarasına. Forza Horizon 4, otomobil tutkunları için en ideal oyun. Gerçekçi bir sürüş deneyimi isteyenler için de, yalnızca muhteşem grafiklerin ve en ince detaylarına kadar düşünülmüş bir McLaren Senna ile Bugatti Chiron’un tadını çıkarmak isteyenler için de harika bir oyun. Pistlere tıkılmadan açık bir haritada istediğiniz gibi sürüş deneyimi yaşayabildiğiniz bu oyun, rakiplerinin yanında oldukça geniş bir otomobil portföyüne sahip. Oyun motorunun muazzam bir gerçekliğe sahip olduğunu söylememiz zor, zira bu oyunda taş duvarları kırarak veya 2 tonluk Range Rover ile metrelerce yüksekten uçarak puanlar toplayabiliyorsunuz.

Sahibinden Satılık Arabalar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here