Nikita Mazepin F1 Kariyeri Başlamadan Bitiyor Mu?

0
2108

Nikita Mazepin Formula 1 Kariyeri Başlamadan Bitiyor Mu?

Formula 1’in genç takımlarından Haas ile anlaşma imzalayan Nikita Mazepin, Instagram’da paylaştığı bir hikayesiyle gündemde. Rus pilot Instagram üzerinden paylaştığı hikayesinde bir kız arkadaşını teşhir ediyordu.

Haas Takımı Olayları Kınadı

haas f1 logoFormula 1’de mücadele veren Amerikan takımı Haas, Abu Dabi’den yaptıkları açıklamada: “Haas Formula 1 takımı, Nikita Mazepin’in yakın zamanda sosyal medyada yayınlanan videodaki davranışlarını görmezden gelmiyor.” dedi. Takım, açıklamasına: “Ek olarak, videonun sosyal medyada yayınlanmış olması da Haas Formula 1 takımı için tiksindirici.” şeklinde devam etti. Ve açıkça bu konuda Nikita Mazepin’in yanında yer almadığını gösterdi.

Rus milyarderin şımarık oğlu Nikita Mazepin, uygunsuz davranışları ve videonun paylaşılması nedeniyle Twitter üzerinden özür diledi. 21 yaşındaki genç pilot yaptığı açıklamada “Aldığım tepkiler haklıydı. Sebep olduğum saldırı ve Haas Formula 1 takımına yaşattığım utançtan dolayı üzgünüm.” dedi. Açıklamasına: “Bir Formula 1 sürücüsü olarak kendimi daha yüksek bir standartta tutmalıyım. Kendimi ve birçok insanı hayal kırıklığına uğrattığımı kabul ediyorum. Söz veriyorum bundan bir şeyler öğreneceğim.” şeklinde devam etti.

Nikita Mazepin
Nikita Mazepin

Haas Takımı Sözleşmeyi Bitirecek Gibi Görünmüyor

Haas Formula 1 takımı, sözleşmenin fesh edileceğine dair herhangi bir açıklama yapmadı. Geçtiğimiz hafta Nikita Mazepin ve Mick Schumacher ile gelecek sezon için anlaşma imzalayan Haas Formula 1 takımı, yaşanan olayların sonucunda Mazepin ile yoluna devam edecek gibi görünüyor. Nikita Mazepin’in tek sıkıntısı da sosyal medyada yayınladığı “utanç” görüntüleri değil.

Geçtiğimiz hafta sonu Bahreyn’de yapılan yarışta Mick Schumacher, Formula 2 Dünya Şampiyonu ünvanını almıştı. Aynı yarışta Nikita Mazepin ise iki ceza aldı. Birisi rakibini pist dışına çıkardığı için birisi de rakibini engellediği için verildi. Verilen bu iki ceza sonucunda Mazepin genel klasmanda ancak 5.liğe yerleşebildi. Yine de Formula 1 süper lisansı almaya hak kazandı.

Gunther Steiner Haas
Gunther Steiner

Haas Formula 1 takımı patronu Günther Steiner, cezaların öğrenmenin bir parçası olduğunu söyledi ve “Beynin uçup gittiğinde bunlar olur.” dedi. Seneye iki yeni ve genç pilotla başlayacak Haas takımının sezon içi performansının nasıl olacağı ise merak konusu.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here