BMW iX Kış Testlerinden Özel Kareler

0
1538
bmw ix kış testi

BMW iX Kış Testlerinde

BMW, iX elektrikli otomobilini Kuzey Kutup Dairesi’nin kenarında kış testlerine tabi tutuyor. Merakla beklenen BMW iX kış testlerinden yeni görüntüler geldi.

BMW iX Kış Testlerini Başarıyla Geçebilecek Mi?

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan BMW’nin yeni SUV modeli BMW iX zorlu testlerine bir yenisini daha ekliyor. Brüt enerji içeriği 100kWh’den fazla olan bir batarya paketi ile donatılacak. Üreticiler pilin WLTP döngüsüne göre 600 kilometreden fazla bir menzile erişeceğine inanıyorlar. Bu dev pil takımı 370 kWh / 500 hp güç kapasitesine sahip iki elektrik motorunu besleyecek. 0 – 100 km/s hızlanması ise 5 saniyenin altında olacak.Şarj hızı bakımından da fark yaratmak isteyen firma %80’lik batarya doluluğunu 40 dakikanın altında gerçekleştirmek istiyor.

bmw ix kış testinden görüntüler
BMW iX Winter Test

BMW’nin merakla beklenen yeni elektrikli iX’in kış testleri ile ilgili ayrıntılar da yayınlandı. Pazar lansmanından önce iX’in geliştirme sürecinin planlandığı gibi ilerlediğini söyleyen BMW yetkilileri, prototiplerin İskandinavya’nın kuzeyinde kış testlerine katıldığını söyledi. Kuzey Kutup Dairesi’nde aşırı hava koşullarında yapılan dayanıklılık testi özellikle sürüş ve süspansiyon sistemlerinin ince ayarları için önem arz ediyor. Ayrıca dört çeker sistemi, şarj teknolojisi, yüksek voltajlı bataryalar, ısı yönetimi ve sıfırın altındaki sıcaklıklarda zorlu asit testlerine tabi tutulacaklar.

Yeni Görüntüler Yayınlandı

BMW yeni elektrikli otomobili iX için kış testlerinden yeni görüntüler yayınladı. Yayınlanan görüntülere ek olarak bir açıklama da yapan BMW yetkilileri kış testi programı hakkında şunları yazdılar:

“Kış testi sırasında, BMW eDrive Teknolojisi’nin bileşenleri çok özel zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Yüksek voltajlı piller ve şarj teknolojisi, kışın ortasında günlük kullanım için son derece düşük dış ortam sıcaklıklarında saha testine tabi tutulmaktadır. Aynı şekilde, şarj seviyesi, menzil ve çalışma durumu hakkında bilgiler veren ekranlar ile sürücü sisteminin ve yüksek voltajlı akülerin çalışması için gerekli ısıyı sağlayan ısı yönetim sisteminin, sıfırın altındaki sıcaklıklara karşı dirençleri test edilmektedir.”

BMW’nin yeni elektrikli aracı olan iX’in 2021 yılı sonunda seri üretimine başlanması hedefleniyor. Pazara ise ancak 2022 yılında giriş yapabilecek gibi görünüyor.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here