Mercedes-AMG Project One sokaklarda boy gösterdi. Mercedes-AMG, üretime hazır Project One’ın yaklaşan lansmanı öncesinde heyecan yaratmaya devam ediyor. Şimdi baş teknoloji sorumlusu Jochen Hermann tarafından caddede sürülen hibrit hiper otomobili görücüye çıkardı.

Formula 1’in doğuşundan bu yana mühendisler, en yüksek teknolojiyi sokaklara taşımanın hayalini kuruyor. İki koltuklu Mercedes-AMG Project ONE, en yeni ve en verimli Formula 1 hibrit teknolojisini ilk kez pistten sokağa neredeyse bire bir aktaracak.

Mercedes-AMG Project One Sokaklarda

Facebook’ta paylaşılan bir videoda Hermann, halka açık yollara çıkmadan önce AMG Project One ile bir Mercedes-Benz tesisinden ayrıldığını görülüyor. Kabul etmek gerekir ki, otomobili kısa bir süreliğine de olsa sokakta görmek harika. Ayrıca sürüş sırasında Project One tasarım detayları ustaca gizlenmiş. Bunun için tasarlanmış benzersiz bir kırmızı, siyah ve gri boya şemasıyla kaplanmış.

Hiper otomobil, 2016 Formula 1 sezonundan Mercedes-AMG F1 W07’de kullanılan motora sahiptir. Bu motor 1.6 litrelik turboşarjlı V6’yı işaret eder. Ayrıca motor, şimdi 1.280 rpm’de rölantide ve 11.000 rpm’de çalışacak şekilde kapsamlı bir şekilde modifiye edildi. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Mercedes, kırmızı çizgisini 11.000 rpm’ye düşürmek de dahil olmak üzere, V6’yı sokak kullanımı için kapsamlı bir şekilde değiştirmek zorunda kaldı. Bununla birlikte, AMG Project One, yollarda Formula 1 aracına en yakın şey olacak şekilde şekilleniyor.

Mercedes-AMG Project One Sokaklarda

Turboşarjlı V6 motorun tek başına 748 hp güç ürettiği söylentiler arasında. Motor ayrıca ayrı ayrı yaklaşık 603 hp sağlayan dört elektrik motoruyla birlikte çalışıyor. Bununla birlikte, motor ve elektrik motorları en yüksek güçlerini farklı zamanlarda sağlıyor. Project One’ın motorlarının birleşik çıkışının ise 1.000 hp’nin biraz üzerinde olması bekleniyor. One, 350 km/s’den fazla hıza ulaşacak. Muazzam güç, tork ve dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde aracın hızlanması daha etkileyici olacaktır.

Lewis Hamilton Project One’ın Büyük Bir Hayranı

Daha önce, yedi kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Lewis Hamilton, kısa süre önce Project One’ı yakından ve şahsen kontrol etme şansı buldu. Hamilton’ın aracın gelişimine ne kadar dahil olduğu belirsiz. Buna rağmen Hamilton Mercedes-Benz’in yarattıklarından kesinlikle etkilenmiş görünüyor.

Lewis Hamilton Project One'ın Büyük Bir Hayranı

Mercedes-AMG, son aylarda Project One’ı üretime hazır hale getirmek için hararetli bir şekilde test ediyor. Bir avuç gecikmeye rağmen, müşteri teslimatlarının bu yıl başlaması planlanıyor.

İkinci El Mercedes-Benz İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here