Tesla Model 3 IIHS güvenlik ödülünden çıkarıldı. Model 3’deki radar sensörü kaldırıldıktan sonra CR en iyi seçim durumu ortaya çıktı.

Tesla‘nın en çok satan ürünlerinden biri olan Model 3, iki test kuruluşundan aldığı güvenlik tanımlarını kaybediyor. Buna göre, Model 3 artık bir CR En İyi Seçim olarak kabul edilmeyecek. Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü, Model 3’ün En İyi Güvenlik Seçimi+ tanımını kaldırmayı planlıyor.

Tesla Model 3 IIHS Güvenlik Ödülü Listesinden Çıkarıldı

Bu, hem Model 3 hem de Model Y’den öne bakan radar sensörlerini kaldırma yönündeki cesur bir kararın sonucudur. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından da bir açıklama yapıldı. Buna göre Model 3 ve Model Y birimlerinin 27. yüzyıldan sonra inşa edildiğini açıkça ortaya koydu. Nisan 2021, ajansın FCW, AEB, şeritten ayrılma uyarısı (LDW) için onay işareti vermedi. Ayrıca dinamik fren desteğini almayacak, çünkü bu üniteler radar hariç Tesla Vision teknolojisi ile donatılacak.

Tesla Model 3 IIHS Güvenlik Ödülü Listesinden Çıkarıldı

Tesla CEO’su Elon Musk, daha önce sonar sensörleri ile birlikte kameralar kullandı. Bu yeni ‘Tesla Vision’ın Tesla’ların çevrelerini okuması için daha akıllı tasarlandı. Daha doğru bir yol olduğunu belirtmişti. Yine de, Tüketici Raporları ve IIHS ikna olmadı.

Bu önde gelen test kuruluşlarına göre bu yeni teknolojinin entegrasyonu daha zor. Tesla araçlarının ileri çarpışma uyarısı (FCW) da pek güvenli değil. Ayrıca otomatik acil durum frenlemesi (AEB) dahil olmak üzere bazı temel güvenlik özelliklerinden yoksun olacak.

Tesla Model 3 ve Model Y Yeni Puanları

AEB ve FCW standart olmadığı için Model 3’ün CR puanı 78’den 75’e düşüyor. Ayrıca başlangıç ​​için tavsiye edilmeyen Tesla Model Y 50’den 47’ye düşüyor. Ancak, Genel Puandaki düşüşle bile, Model 3 hala tavsiye edilmektedir.

Tesla Vision kameralar, sonar ve bir sinir ağı (Tesla’nın makine öğrenimi yazılımı) kullanır. Bununla birlikte, teknoloji devi bir blog yazısı aracılığıyla bazı özelliklerin ‘geçici olarak devre dışı kalacağını’ belirtti. Kablosuz güncellemelerle önümüzdeki haftalarda erişilebilir hale getirileceğini söyledi. Etkin olmayan özellikler arasında Akıllı Çağırma ve Acil Durum Şeritten Ayrılmadan Kaçınma yer alıyor. Autosteer yalnızca maksimum 121 km/saat hıza kadar işlevsel olacaktır.

Tesla Model 3 IIHS Güvenlik Ödülü Listesinden Çıkarıldı

Araştırma bilimcisi Bryan Reimer, Tesla’nın neden kanıtlanmış bir güvenlik özelliğini kanıtlanmamış bir güvenlik özelliğiyle değiştirdiği konusunda endişeliydi. CR tarafından bir raporda, “Sistem tek başına görüş verileriyle besleniyor. Ayrıca bu bir radarla üretilene eşit veya daha iyi bir performansa sahip olacak mı?” sorusu Reimer’e soruldu. Ayrıca Reimer, “Yeni sistemde performans daha yüksek değilse, etkinlik ve tüketici şeffaflığında geriye doğru bir adım atıyoruz. Bu da güvenliği olumsuz etkiliyor.” dedi.

İkinci El Tesla İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here