Maserati Ghibli Hibrit Versiyon İle Geldi!

1
1966
Maserati Ghibli Hibrit

Uzun süredir merakla beklenen Maserati Ghibli’deki makyaj operasyonu gerçekleşti. 2013 yılından beri yollarda bulunan model, sürekli yenilenmediği için eleştiri oklarının hedefinde tutuluyordu. Çok büyük değişiklik göremediğimiz model, kendini donanımsal olarak ve en önemlisi motor seçenekleri bandında değiştirmiş durumda. Maserati markasını ilk defa Hibrit motor kullanırken göreceğimiz Ghibli modeli, bu konuda markaya öncülük edecek. Akıllarda yer alan soru markanın daha önce elektrikli motorlara soğuk bakmasının ardından bu motor seçeneğinde nasıl bir iş çıkarmış olması olacak. İtalya’nın Modena kentindeki Maserati İnovasyon Laboratuarı bünyesinde geliştirilen Ghibli Hybrid, Maserati Tasarım Merkezi tarafından makyaj operasyonuna uğradı. Modelin selefi versiyonuna göre daha çok krom ve metalik detaylarla süslendiğini görebiliyoruz. Keskin hatları daha çok belirginleştirilen model markanın kral tacı amblemine yakışır bir yüze sahip olmayı yine başarıyor.

Maserati Ghibli Hibrit Görünüm

Maserati Ghibli’de Yeni Nesil Yapay Zeka!

Maserati, Ghibli Hybrid ile birlikte otomobil ve sürücü arasında bağlantı kuran yeni nesil “Maserati Connect” programını da ilk kez bu model de kullanıyor. Program kapsamında sürücüye her an bilgi aktarımı ve iletişim gerçekleştiriliyor. Yazılım paketlerini de kendi kendine güncelleme aplikasyonu yapabilen bu sistem, aracın tüm mekanizma ve sistemlerinde kesin kontrol sağlıyor. Acil durumlarda yetkili birimlerinin ulaşım sağlayan sistem, artık Maserati’nin ürettiği tüm modellerde bulanacak. Maserati Ghibli Hibrit, kişiselleştirilebilir kullanım seçeneklerine imkan tanıyan MIA (Maserati Intelligent Assistant / Maserati Akıllı Asistan) bilgi – eğlence sistemiyle tüm donanımları kullanıcılarına sunuyor.

Maserati Ghibli Hibrit İç Görünüm

Maserati Ghibli Motor Seçenekleri.

Maserati Ghibli’nin kaputu altında yatan elektrikli süper şarjdan beslenen 2.0 litrelik turbo benzinli I4 (sıralı 4 silindir) motor, arkaya konumlanmış bataryadan beslenen 48 Volt hafif hibrit desteğinin de yardımıyla 5.750 d/dk’da 330 bg güç, 4.000 d/dk itibarıyla 450 Nm tork üretiyor. 100 km/h sürate 5.7 saniyede ulaşan Ghibli Hybrid’in azami sürati ise 255 km/h olarak sınırlandırılmış durumda. Ghibli Hybrid’de bulunan sıralı dört silindirli 2.0 litre hacimli turbo benzinli motor ise, yavaşlama ve fren anında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek enerji üretebiliyor. İvme tasarrufu sağlayan 48 volt beslemeli elektrikli sistem ile desteklenerek kullanıcılarına sunulmuş. Maserati’nin 48 volt hibrit sistemi ise BSG (kayış marş jeneratörü), batarya, eBooster ve bir adet DC/DC dönüştürücü olmak üzere 4 ana bileşenden oluşmuş durumda sunuluyor.

https://www.arabam.com/blog/genel/citroen-c5-aircross-onemli-detaylar/

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here