Maserati, Ghibli sedanının, otomobil sınıfının sportif tarafında en iyiye rakip olacak her şeye sahip olduğunu ve elbette, hızlı sürüldüğünde başarılı olcağını iddia ediyor. Ghibli, kaputun altında bir dizel seçeneğiyle bile, üç kollu amblemini haklı çıkarmak için yeterince sportif hissettiriyor.

Quattroporte’den daha kısa olmasına rağmen , Ghibli çift salıncaklı önden beş bağlantılı, arka süspansiyon kurulumunu paylaşır. Ayrıca isteğe bağlı olarak Maserati’nin Skyhook uyarlanabilir sürümü ile birlikte satıldı. 2017 makyajının bir parçası olarak yeni elektronik direksiyon, ince bir yüz germe, geliştirilmiş güvenlik teknolojisi ve iki yeni trim seviyesinin tanıtımı ile birlikte eklendi.

Ghibli Motor ve Mekanik

Bazı meraklılar için dizel Maserati fikri saygısızlık olacak, ancak marka 3.0 litrelik V6’yı entegre etmek için iyi bir iş çıkardı. Başlangıçta biraz takırtı varken ve motor biraz gürültülü olsa da, Spor modu düğmesine bastığınızda, egzozdaki Aktif Ses üreteci, mazot gazını hoş bir etli gürültüyle maskeler.

2017’deki güncellemelerle birlikte, en büyük değişiklikler 8.4 inçlik yeni bir bilgi-eğlence sistemi ve Apple CarPlay’in eklenmesiyle içeride geldi. Orta konsoldaki yeni bir döner düğme, sistemin işlevlerine daha kolay erişim sağlarken, daha ayrıntılı grafikler Ghibli’yi eskisinden çok daha modern hissettiriyor.  

Bol miktarda lüks ve deri var ama ne yazık ki, iç mekan kalitesi rakipleriyle aynı seviyede değil. Üstü deri olan gösterge paneli, klas bir dokunuş katıyor, ancak kumanda donanımı bir hayal kırıklığı yaratıyor. Sert plastik düğmelerin kullanımı pek hoş değilken, sürücü kapısındaki pencere anahtarları Mercedes  eşyalarının kötü kopyalarına benziyor. Orta konsol, dokulu doğal bir ahşap kaplama alır, ancak bu sizin zevkinize uygun değilse, parlak ve karbon fiber kaplamalar mevcuttur.

2017 makyajı, her ikisi de ürün yelpazesinde yükseltme olarak sunulan iki farklı donanım seviyesinin tanıtımıyla aynı zamana denk geldi. GranLusso, Ermenegildo Zegna ipek döşeme ve yavaş kapanan kapılarla lüks düşünülerek tasarlanmıştır. GranSport, adından da anlaşılacağı gibi, daha spor odaklıdır ve spor koltuklar, vites değiştirme kanatçıklı spor direksiyon simidi ve yavaş kapanan kapılar içerir.

 

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here