Küresel Çip Krizi Boyut Değiştiriyor! İşte Son Gelişmeler;

0
1062
Küresel Çip Krizi Boyut Değiştiriyor! İşte Son Gelişmeler;

Küresel çip krizi boyut değiştiriyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan çip krizi özellikle Çin ve ABD arasında doruk noktasına ulaşmış durumda. Bundan en çok etkilenen sektörlerden birisi de şüphesiz otomotiv sektörü. Son zamanlarda iyice kızışan çip savaşı iki ülkeyi ilk olarak 2019 yılında karşı karşıya getirmişti. ABD 2019 yılında Çinli teknoloji şirketi Huawei’ye yaptırım uygulamıştı. Böylece bu savaş tüm dünya gündemine taşınmıştı. Bugünlerde ise çip kısıtlamaları ile yeniden tırmanışa geçti.

Çin Rekabette Öne Geçiyor

Küresel Çip Krizi Boyut Değiştiriyor! İşte Son Gelişmeler;

Çin ürünleri bir dönem herkesin aklına kalitesiz olarak yerleşmişti. Asya ülkesi şimdi dijitalde bu önyargıyı kırmak için uğraşıyor. Tersi algı için çalışan Çinli otomobil üreticileri ‘kalitesiz ürün üreten ülke’ damgasından kurtulmaya çalışıyor. Bunun için de ‘Made in China 2025’ planıyla, dünyanın en yüksek teknoloji üreten ülkesi olmayı hedefliyor. Özellikle yapay zeka teknolojileri ile öne çıkan Çinli firmalar otomobilleri ile de adından söz ettirmeyi başarıyor. Çok kısa sürede pazarlarda yayılan elektrikli Çin üretimi otomobiller hızla yayılıyor. Bu durumu AI Superpowers kitabının yazarı ve Google Çin’in eski başkanı Kai-Fu Lee yeniden yorumladı. Lee’ye göre göre durum şimdiden Çin’in lehine dönmüş durumda.

Küresel Çip Krizi Otomotiv Sektörü İçin Kritik

Küresel Çip Krizi Boyut Değiştiriyor! İşte Son Gelişmeler;

Küresel çip krizi en çok otomotiv sektörünü etkiliyor. Bu nedenle üretim faaliyetleri de sık sık durma noktasına geliyor. Bu nedenle ABD’de Tesla gibi bir otomobil üreticisi yer almasına rağmen Çinli markalar oldukça hızlı ilerliyor. Bu sebepten ötürü çip krizi esnasında ABD’de çok daha fazla üretim aksaklığı söz konusu oluyor. 

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here