Günümüz itibariyle ülkemizde araç sayısı git gide artıyor. Artan araç sayısıyla beraber trafik kaçınılmaz oluyor. Hepimiz biliyoruz ki trafikte dikkatli olmak, can ve mal güvenliğimiz için önemli bir husustur. Araçtan inerken arkamızı iyi kontrol ediyor muyuz? Dutch Reach Nedir?

Dutch reach ifadesinin de tam bir karşılığı mevcut değildir. Ancak, özetlemek gerekirse belirli bir kontrol akışı sağlandıktan sonra, dikkatli bir şekilde araç kapısının kapıya uzak olan elinizle açılması ve araçtan inilmesi olarak ifade edilebilir.

Dutch Reach

Motosiklet.net Forum

Arabadan inmek istiyorsunuz ve yanınızdan motosiklet veya bir bisikletlinin geçtiğini düşünün. Eğer aynanıza bakmadan kapıyı açarsanız geçen kişiyi yaralama ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Araçtan inerken genellikle aynalar şoföre göre ayarlı olduğu için çoğumuz, aynadan arkayı rahatlıkla göremeyiz. Eğilmek veya bükülmek zorunda kalırız. Peki eğilmeden çok rahat bir şekilde omzunuzu döndürerek bakabileceğinizi biliyor muydunuz? Kontrolsüz kapı açmamanın aslında çok basit bir yöntemi vardır. Kapıyı ters elle açarsak ne olur? Gelin hep birlikte inceleyelim. Şifre şu; Kapıyı ters elle açmak!

Kapı Açmadan Ters El Kuralı

ters elle kapı açma

  • İster sürücü olun ister yolcu, kapıyı açarken ters elinizi kullanırsanız mecburen yan döndüğünüz için hem aynaya daha iyi bakabiliyorsunuz hem de kapıyı araladığınızda arkayı rahatlıkla görebiliyorsunuz.
  • Sağ koltukta oturuyorsanız sol elinizle kapı açma kulpuna yönelmeli, eğer sol koltukta oturuyorsanız sağ elinizle kapı açma kulpuna yönelmelisiniz.

Dünyada birçok insan kapı açmadan önce ters el kuralına uymadığı için kazalara sebebiyet vermektedir. Özellikle sıkışık trafikte duraklama yapıp yolcu indi-bindi esnasında çok dikkatli olmak gerekmektedir. Bir anlık dalgınlık herkese zarar verir. O nedenle bu yöntemi alışkanlık haline getirmek hem sizin hemde başkaları için oldukça faydalıdır.

Sıfır Kilometre Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here