Hyundai RN22e: 576 Beygir Gücünde Çevre Dostu Otomobil

0
1175
Hyundai RN22e: 576 beygir gücünde çevre dostu otomobil

Hyundai RN22e 576 beygir gücündeki çevre dostu motoruyla sahnede. Yeni modeli Koreli otomobil üreticisi, yeni elektrikli sedan modeli Ioniq 6’yı temel alarak üretti. Üstelik aşırı güçlü motoru da Kia EV6 GT’den geliyor. Bu güçlü motor ile yeni model gücünün tamamını arka tekerleklere  kadar iletme potansiyeline sahip.

Hyundai’nin alt markası N’i performanslı modeller için kurmuştu. Bu marka benzinli modellerden sonra elektrikli modelleri ile de dikkatleri üzerine topladı. Yeni modeli tamamen IONIQ 6 temelli olacak. Üstelik çok yakın bir zamanda performanslı elektrikli araçlar arasında farkını gösterecek. Böylece kendi segmentine de farklı bir bakış açısı getirmiş olacak.

Hyundai RN22e İsmini Nereden Alıyor?

Hyundai RN22e: 576 beygir gücünde çevre dostu otomobil

Koreli üreticinin RM Projesi, ilk olarak 2014 yılında RM14 ile dikkat çekmişti. RM terminolojisi, N prototip modelinin “Racing Midship” arkadan itişli özelliğini ifade ediyor. Ayrıca orta güç aktarma konfigürasyonunu, ideal yol tutuş dengesini ve çeviklik sağlayan tasarım felsefesini de simgeliyor. 2022 elektrikli vizyonun açıklayana marka, ‘RM’ adını da ‘RN’ olarak değiştirdi. RN isminin ‘R’si Rolling, ‘N’si ise N markasından geliyor. Sayı ise üretildiği yılı ifade ediyor. Sondaki ‘e’ ise elektrikli teknolojiye işaret ediyor. 

Ioniq 6 Temelli Yeni Nesil Tasarım

Hyundai RN22e: 576 beygir gücünde çevre dostu otomobil

RN22e, optimal aerodinamik özelliğinden yararlanmak için IONIQ 6 tabanlı bir tasarım dilini kullanıyor. Araç tek kavisli bir profile sahip. Üstelik Koreli markanın şimdiye kadarki en düşük sürtünme katsayısı olan 0.21’i de içeriyor. Bu araçta yere yakın süspansiyon sistemi ve vurgulanmış omuzlar ilk etapta göze çarpıyor. Ayrıca devasa arka spoyler ve büyük bir arka difüzör de tasarımı tamamlıyor. Ek olarak RN22e, 2.950 mm dingil mesafesine ve 4.915 mm uzunluğa sahip. Ayrıca 2.023 mm genişliğe ve 1.479 mm yüksekliğe sahip. Üstelik 77,4 kWsa kapasiteli pil ile ön ve arka tekerleklerde tork gücünü seçme olanağı sunuyor.

576 Beygir Gücünde Hyundai RN22e

Hyundai RN22e: 576 beygir gücünde çevre dostu otomobil

Yeni model optimize edilmiş tork dağılımı sağlayan ilk dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Öndeki elektrik motorunun maksimum çıkışı 160 kW gücünde. Arkada ise 270 kW gücünde bir başka elektrik motoru yer alıyor. Toplamda 576 beygir güç üreten otomobil aynı zamanda 740 Nm maksimum tork üretiyor.

Sıfır KM Hyundai Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here