Volkswagen ve Samsung Çip Krizine Çare Bulacak! Alman otomotiv devi Volkswagen ve Güney Koreli teknoloji devi Samsung güçlerini birleştiriyor. Tüm dünyayı ve teknolojik ürünleri etkileyen çip krizi, Samsung ve Volkswagen arasında yapılan çip anlaşmasıyla çözülmeyi bekliyor. Koronavirüs pandemisinin etkisi, Çin ve Eski Amerikan başkanı Trump’ın agresif tutumları arasında geçen politik çatışmalar, tüm dünyada çip krizinin yaşanmasına neden oldu. Çeşitli sorunlarla birlikte başlayan yarı iletken tedarik konusundaki sıkıntılar büyüdü ve en çok otomotiv üreticilerinin sorunu oldu.

Ayrıca kapanan fabrikalar, insanların teknolojik ürünlere olan ihtiyacının artmasıyla ortaya arz-talep sorununu çıkardı. Bu yüzden otomotiv endüstrisinde patlayan çip krizi daha  sonra beyaz eşya üreticilerinin de başına dert oldu ve sektörde büyük problemlerinden yaşanmasına sorun oldu. Bildiğiniz üzere son dönemlerde birçok otomobil fabrikası, çip tedarikini gerçekleştiremediği için üretim bantlarını geçici olarak durdurmaya başlamıştı.

Samsung ve Volkswagen Çip Krizini Ortadan KaldıracakVolkswagen ve Samsung Çip Krizine

Teknoloji devi Samsung, son yaptığı anlaşma ile dünyanın en büyük otomotiv markalarından biri olan Alman otomobil üreticisi Volkswagen ile anlaştı. Bu anlaşmaya göre  teknoloji devi Samsung, otomotiv sektörü için geliştirdiği çipleri sadece Volkswagen grubuna satacak. Otomotiv sektöründe gelişen eğlence sistemleri ve artan elektrikli parçaların yönetimi için yüksek teknolojili çipleri üreten Samsung, talebe yönelik olarak aktif şekilde yanıt vereceğini duyurdu. Samsung’dan yapılan açıklamada, aynı anda dört ekran ve 12 kamerayı kontrol edebilen bir bilgi-eğlence işlemcisinin, Volkswagen’in LG tarafından geliştirilen Araç Uygulama Sunucusu (ICAS) 3.1‘de kullanıldığı belirtildi.

Üretim bantları durma noktasına gelmişti

Son dönemlerde birçok farklı otomotiv üreticisi, çeşitli fabrikalarını veya modellerini belirli sürelerde durdurma kararı almıştı. Bu üretim sıkıntısı, ikinci el otomobil ilanlarının değerini yükseltirken, sıfır otomobil konusunda da büyük bir kriz yaşattı.

Nissan Çip Sıkıntısının Süreceğine İnanıyor

Nissan dünyanın en büyük otomotiv üreticilerinden biri olarak çip krizinden etkilenen araba firmalarından biridir. Popüler modellerinde yaşanan üretim sıkıntısı, Nissan’ın araç satışlarına büyük bir darbe vuruyor. Genel olarak son haftalarda  Volkswagen gibi birçok farklı otomobil üreticisi, çip krizine dair olumlu ve pozitif açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklamalara göre çip krizinin yakın bir gelecekte ortadan kalkacağı düşünülüyor. Ancak çip krizi zannedildiği kadar basit bir sorun değildir. Geçtiğimiz yıl yaz ayına kadar çip krizinin sonlanacağını söyleyen pek çok uzman yanıldı ve çip krizi etkisini arttırarak sürmeye devam etti. Tabii ki de otomotiv sektörü çip krizi ile boğuşurken yapılan iyimser açıklamalar, otomobil almak isteyen kişileri ümitlendirmeye devam ediyor.

Volkswagen ve Samsung Çip KrizineNissan’ın sahibi Makoto Uchida, olumlu söylemler yerine insanların içini karartmaya devam edecek bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre Nissan’ın sahibi Makoto Uchida, çip krizinin biteceğine inanmıyor. Çip krizinin başladığından ve gerçekten bir problem olduğu anlaşıldığından beri Tesla, Intel ve Volkswagen gibi şirketlerin çeşitli açıklamalarını can kulağıyla dinledik ve inandık. Ancak üzerinden aylar geçmesine rağmen çip krizi bir türlü çözülememekte. Makoto Uchida’ya göre çip krizinin ne zaman biteceğini söylemek için henüz çok erken. Ayrıca deneyimli yöneticiye göre yeni koronavirüs varyantları, çip krizini tetikleyecek. Özellikle aşılamanın istenilen oranlara çıkmadığı ülkeler ve hala birçok ülkede kapanmaların devam ettiği düşünüldüğü zaman çip krizi asla bir çözüme kavuşamayacak.

Günümüzde insanların teknoloji ile arasındaki ilişki ailelerindeki ilişkinden daha yakın olarak artmaktadır. Bu bağımlılık, insanların teknolojik ürünlere ulaşmasında büyük rol oynuyor. Kullandığımız telefonlar, arabalar, buzdolapları ve kahve makinelerine kadar bütün teknolojik ürünlerde çip bulunmaktadır. Böylece teknolojik ürünler, çipler sayesinde insanların hayatını kolaylaştırmaktadır.

Çip Krizi Çözülemezse Ne Olacak?

Çip krizinin er ya da geç çözüleceğini biliyoruz. Ancak bu çözüme ne zaman kavuşacağımızı bilemiyoruz. Bu dönemlerde otomotiv üreticileri, içten yanmalı motorlardan kurtulup, elektrikli araçlara önem vermek istiyor. Elektrikli araçların, içten yanmalı motora sahip olan araçlara göre daha farklı bir teknolojide olmasıysa otomotiv devlerine birçok farklı zorluk çıkarıyor. Bu yüzden çip krizi sürdüğü sürece, otomobil devlerinin elektrikli araç üretme projeleri ve stratejileri uzayacaktır. Volkswagen ve Samsung Çip Krizine Çare Bulacak! Diye düşünülse de anlaşmalar her zaman olumlu olarak sonuçlanmayabilir.

İkinci El Volkswagen İlanları

Çip Krizi Ne Durumda? Çip Krizi Nasıl Ortaya Çıktı? 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here