Çip Krizi Otomobil Devi Toyota’nın Karını Düşürdü

0
780
Çip Krizi Otomobil Devi Toyota'nın Karını Düşürdü

Çip krizi otomobil devi Toyota‘nın karını düşürdü. Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi olan Japon marka yaşanan kriz nedeniyle ciddi bir kar düşüşü yaşadı. 2022’nin ikinci çeyreğinde beşte bir oranında daha az kar etti. Marka yetkilileri yaptıkları açıklamada 2022 yılının Nisan ve Haziran ayları arasındaki karın 2021’e göre yüzde 18 daha az olduğunu belirttiler.

Çip Krizi Otomobil Üreticisini Derinden Etkiledi

Çip Krizi Otomobil Devi Toyota'nın Karını Düşürdü

Toyota yetkilileri konuya dair rakamları da açıkladı. Buna göre Toyota 2021 yılının ikinci çeyreğinde  897,8 milyar net kara sahip. Ancak 2022 yılında bu değer 736,8 milyar Yen’e yani 5.5 milyar dolar değerine gerilemiş durumda. Ancak yine de 2022’nin ilk çeyreğine göre satışların daha çok olduğunu ifade eden yetkililer en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını söylediler. Böylece tüm dünyayı etkisi altına alan çip sorunun ne denli etkili olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Toyota Sipariş Vermiş Olan Müşterilerinden Özür Diledi

Çip Krizi Otomobil Devi Toyota'nın Karını Düşürdü

Japon otomobil markası yetkilileri sipariş vermiş olan müşterilerine hitaben de açıklamalarda bulundu. Marka uzun süredir araç bekleyen müşterilerinde özür diledi. Bazı müşterilerinin çip krizi nedeniyle otomobillerini çok fazla beklediklerini de söyledi. Bunu en kısa sürede çözmek için uğraştıklarını da sözlerine ekledi. Toyota yetkilileri ayrıca üretimdeki problemin yalnızca çip krizinden kaynaklanmadığının da altını çizdiler. Eş zamanlı olarak gerçekleşen Afrika’daki sel felaketinin de üretimlerine ciddi hasar verdiğini belirttiler. Ayrıca Şangay’daki beklenmedik Covid-19 karantinasının da üretimi direkt olarak etkilendiğini söylediler.

2. El Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here