KTM Sahipleri Dikkat | Motosiklet Hırsızlıkları Arttı

1
2314

Günümüzde trafiğin yoğun olduğu İstanbul gibi illerde birçok kişi ulaşım için motosiklet tercih ediyor. Motosiklet pazarı her geçen gün büyüyorken motosiklet hırsızlıkları da çoğalmış durumda. Bu hırsızlar kendilerini o kadar geliştirmişki, 5 saniye bile geçmeden motoru çalıştırıp götürebiliyorlar. Aşağıdaki video 08.10.2020 tarihinde 4.Levent Konaklar Mahallesinden çalınan ve hala bulunamayan “81 EP 247” plakalı motora aittir.

Motosiklet Hırsızlıkları Arttı. Almanız Gereken Önlemler

Son zamanlarda sıklıkla motosiklet çalınma haberleri duyuyoruz. Birçok insan birikimleriyle belki de uzun bir zaman bekleyerek anca motosiklet alabiliyor. Bu sebeple Motosikletinizi korumak için Aşağıda sıraladıklarımıza dikkat etmek gerekiyor.

Park Yeri Çok Önemli

Verilmesi gereken ilk öncelik motosikletinizi kapalı bir alana çekmektir. Bazı durumlarda bu mümkün olamayabiliyor. Motosikletinizi göz önünde bir yere koymanız gerekiyor. Bu güvenlik kulübesinin yanı olabilir. En kötü ihtimalle sıklıkla insanların geçtiği bir yere tüm önlemler alındıktan sonra bırakılabilir. Issız bir yerde iseniz engebeli, münkünse etrafı çevrili bir alana bırakmanız çalınma ihtimaline karşı koruyucu olur.

Brandanızı Yanınızda Taşıyın

Branda motosikletinizin daha az dikkat çekmesini sağlar. Bu durumda motosikletinizin çalınma olasılığı azalır. Branda yöntemi genel olarak üst sınıf (pahalı) motosikletler için etkili bir yöntemdir.

Motosiklet hırsızlıkları

En Önemlisi Kilit

Her ne kadar kilitleri aktif etmesi uzun sürse de ihmal edilmemesi gereken bir önlemdir. Motorunuzda gidon kilidi,disk kilidi, zincir kilit taşıyın ve motoru bırakacağınızda tüm kilitleri hale getirin. Bu durum hırsızları zorlar ve o motoru çalmaktan caydırır.

Motosiklet hırsızlıkları

Immobilizer

Yukarıda izlemiş olduğunuz videodaki motosikletde immobilizer sistemi olsaydı motoru çalıştıramayacaklardı. Immobilizer sistemi motorun tek bir anahtarla çalışmasını sağlar. Bu sebeple düz kontakla çalışmaz. Bu sistem bazı motorlarda fabrika üretimi bulunduğu gibi sonradan da uygulanabilir.

Motosiklet hırsızlıkları

Alarm 

Motorunuzu görüş açınız dışında bir yere park ettiğinizde motoru korumak açısından alarm çok önemli bir görevi üstleniyor. Hassasiyeti çok iyi olan bu alarmlar hırsızlar için caydırıcı oluyor.

GPS ile Her An Motosikletinizi İzleyin

GPS sistemi her motosikletde olması gereken bir özelliktir. Anlık olarak motosikletinizin konumuna ulaşabileceğiniz gibi, Hız, rota gibi verileri de alabilirsiniz. Gps cihazları motosikletin ulaşılması zor kısmına takılır. Hırsızlar GPS’i farketseler dahi sökmeye çalıştıklarında motor sahibine bildirim gider. Çalınan motosikletinizi kolaylıkla bulabilirsiniz.

2.El Motosiklet İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here