Motosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler

0
1872

 

Motosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler

Eskiden insanlar Motosiklet fiyatları arttıkça insanlar ikinci ele yönelirdi. Bu aralar ise çalıntı motosikletlere yönelmektedir. Bilerek ya da bilmeyerek çalıntı motosiklet alım, satımı günümüz koşullarında zirve yapmıştır. Motosiklet sahipleri araçlarının değerlerini iyi bilmeli, hırsızlardan korumalıdır. “Hırsıza kilit dayanmaz” sözüne inanıp, aracınızı korunaksız bırakmamalısınız.

Motosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler

Kasko

Kasko fiyatları genellikle motosiklet sürücülerine pahalı gelmektedir. Kaskosu olan motosikletinizin çalınırsa, paranızı kaybetmeyeceğiniz tek seçenek kasko yaptırmaktır. Kaza ve çalınma durumlarında adeta kurtarıcı melek rolüne bürünür ve hayatınızı kurtarır. Motosikletinizin değerinin aydan aya arttığı devirde, kasko yaptırmak en mantıklı seçenektir.

Park Edilen YerMotosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler

Motosiklet sürücüleri genellikle motosikletlerini tenha yerlere park etmektedirler. Yapılan en büyük yanlışlardan birisi de yanlış yere park etmektir. Park etmeden önce etrafı güzelce süzmelisiniz. Işığın ve insanın çok olduğu yerler en güvenli alanlardır. Örnek olarak etrafınızdaki bekçi kulübesi, 7/24 açık marketler gibi alanlara park etmelisiniz. Evinizin garajında, apartman girişine park ettiğinizde motosikletinizin önüne engeller koymalısınız. Bu sayede hırsızların motosikletinizi yerinden oynatması zorlaşacaktır.

Direksiyon Kilidi

Direksiyon kilidi kırılması en kolay olan kilitlerden bir tanesidir. Motosikletin kalitesine bağlı olarak tümseklere sert girince, bozulan direksiyon kilitleri mevcuttur. Direksiyon kilidi hırsızlara zaman kaybettirecek ve gürültü yapmalarını sağlayacaktır.

Zincir KilidiMotosiklet Hırsızlığına Karşı Önlemler

Piyasada birçok motosiklet ve bisiklet zincirleri satılmaktadır. Bütçenize ve motorunuza en uygun zinciri almaya özen göstermelisiniz. Ucuz ve biraz güç uygulayınca açılan kilitlerden uzak durmalısınız. Motosiklet kilidini taktığınız yer çok önemlidir. Takılan yerin dayanıklı olması gereklidir. Örneğin aydınlatma direkleri, yere bağlı metal parçalar gibi sağlam ve güvenilir olmalıdır. Motosiklet kilidini, motorunuza ve bağlama yerine bağlarken kilidin yere değmemesine dikkat etmelisiniz. Hırsızlar demir kesme makaslarını yere sabitleyip, ufak bir güç gösterisiyle rahatlıkla kırmaktadırlar. Zinciriniz yere temas etmediğinde kesilmesi daha da zorlaşır.

Disk Kilidi

Disk kilidi motosikletinizin hareket etmesini engeller. Arka disk ve ön disk için ayrı satılmaktadır. Motosiklet kullanıcıları genellikle ön disk kilidini tercih etmektedir. Fakat motosiklet hırsızlarını şaşırtmak için arka diskiniz içinde kilit almalısınız. Mümkünse Alarmlı disk kilitlerini tercih etmelisiniz. Disk kilidinizi takılı unutup, hareket etmemelisiniz. Bu olay diskinizin yamulmasına yol açabilir.

Alarm

Motosiklet alarmı en caydırıcı önlemlerden birisidir. Yüksek ses çıkarabilmelidir. Motosiklet hırsızlığına karşı önlemler almak sizi ve bütçenizi her zaman koruyacaktır.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here