Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Koruyabilirsiniz? Araç Güvenliği

1
4239

Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Koruyabilirsiniz? Araç Güvenliği Rehberi…

Yükselen döviz kurlarından olumsuz derecede etkilenen sınıflardan biride araba ve motosiklet endüstrisidir. Özellikle araba, yedek parça, tamirat kitleri gibi birçok farklı eşya da döviz kurlarındaki artıştan etkilenmektedir. Ayrıca kasko ve sigorta fiyatlarındaki yanlış düzenlemeler, otomobil ve motosiklet sahiplerini mağdur etmeye devam etmektedir. Bu mağduriyetlerin en kötü örneklerinden biri de araba hırsızlarının, araçların yedek parçalarını veya aracı çalmasıdır. Son zamanlarda araba / oto hırsızlarının en büyük hedefleri, lüks ve parçası pahalı olan arabalardır. Kaskosu olmayan arabalar, kullanıcısına büyük mağduriyetler açmaktadır. Bu içeriğimizde kasko yaptıramadığımız araçlarımızın, araba hırsızlarından korumanın yollarını açıklayacağız. Ancak en güvenilir koruma yönteminin bilindik ve güvenilir firmalar tarafından yapılan kasko olduğunu unutmamalısınız.

Ekonomik istikrarsızlığın arttığı bu dünyada hırsız olmak için artan bir motivasyon var. Bu artış yüzünden her yıl güvenlik kollarına bildirilen binlerce araç hırsızlık ihbarı bulunmakta. Ayrıca araç hırsızlığının başınıza gelme ihtimali yaşadığınız il ve ilçe ile de doğrudan ilişkilidir. Ancak uzmanlar tarafından yapılan istatistikler, incelemeler ve testler aracınızı korumak için ücretsiz veya ucuz çözümleri sunmaya çalışıyor. Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Koruyabilirsiniz? Sorusunun cevabı için oluşturduğumuz kriterleri dikkatle okumalısınız.

Işıklı Alanlara Park Etmek Arabanızı Hırsızlardan Nasıl Koruyabilirsiniz?

Hırsızların psikolojisi ve hırsızlık olaylarının çevresel koşulları üzerinde çalışma yapa uzmanlar, hırsızlıkların en çok tercih ettiği yerlerin karanlık ve ışık almayan noktalar olduğunu söylemekte. Bunun sebebi; hırsızların karanlık ortamda en az kanıtı bırakması ve adeta görünmez olmalarıdır. Tahmin edebileceğiniz gibi neredeyse tüm hırsızlıklar gece saatlerinde gerçekleşir. Bu yüzden oldukça basit olan en büyük caydırıcılardan birinin, hareket sensörlü ışık sistemi olduğu bulunmuştur. Karanlık alanlara, bir evin veya pencerenin görüş alanının dışında park edilmiş bir arabayı çalmayı hayal etmek zor değildir. Ancak bunu ışıl ışıl yanan sensörlü ışık veya sokak lambasının altında yapmak neredeyse imkansızdır.

Değerli Eşyalarınızı Saklayın

Neredeyse tüm hırsızlıklar, bir suçlu değerli bir şey gördüğünde gerçekleşir. Bir hırsız, dizüstü bilgisayar veya çıkarması kolay aksesuarları hızlı ve kolay bir şekilde göremiyorsa, içeri girme riskini almak istemez. Genel olarak aracınızda taşınabilir ve değerli olan her şeyi aracınızda bırakmamalısınız. Ancak araçlardaki parçaların, hırsızların iştahını açtığını biliyoruz. Bu yüzden aracınızın içindeki değerli aksesuarları örtmek için koltuklarınızın rengi ile benzer olan kılıflar kullanın. Eşyaları arabanızda bırakmanız gerekiyorsa bunları bagajınıza hatta yedek lastik bölmesine koyun. Çantalar, cüzdanlar ve evrak çantaları gibi şeyler oyunlardaki altın ödülü gibidir. Bu yüzden siyah cam, aracınızın içinin gözükmemesine yardımcı olur. Ancak ön cam sayesinde aracınızın içinin rahatlıkla görülebileceğini unutmayın.

Hassas veya Olağandışı AlarmlarArabanızı Hırsızlardan Nasıl Koruyabilirsiniz?

Alarm konusunda insanları rahatsız etmekten korkmayın. Bunun en büyük sebebi, maalesef ki aracınız çalındıktan sonra geri alamayacak olmanızdır. Özellikle kaskonuz yoksa kaybınızı geri kazanmanız neredeyse imkansızdır. Durum böyle olunca çevreyi rahatsız etmemek için kullandığınız dandik alarm sistemleri, cebinize zarar verebilir. Tabii ki de durduk yere öten ve sürekli bozulan alarm sistemlerini taktırmaktan kaçının. Kaliteli alarm sistemleri, hem çevrenizi rahatsız etmez hem de sizin uykularını kaçırmaz. Sonuç olarak olağandışı veya korkutucu bir alarm, savunma sanatı olarak kullanılabilir.

Direksiyon KilidiArabanızı Hırsızlardan Nasıl Koruyabilirsiniz?

Bunların çoğu birkaç dakika içinde kesildiği için çok fazla güvenli değillerdir. Ancak hırsızlar genellikle çalmak istedikleri araçlar en fazla 1-2 dakika içinde gerçekleştirmek isterler. Bu yüzden ekstra engellerle uğraşarak zaman kaybetmek istemezler. Direksiyon kilidi kullandığınız zaman potansiyel hırsızlık zamanını arttırabilirsiniz. Ayrıca günümüzde hırsızlığında bir meslek gibi olduğunu düşünürsek çeşitli kollarının ve aralarında farklılıklarının olduğunu anlayabiliriz. Plansız ve profesyonel olmayan bir hırsız, direksiyon kilidi takılı bir aracı direkt olarak pas geçecektir.

Uyarı Etiketi

Uyarı etiketleri, gözüktüğünden daha önemli ve başarılıdır. Ayrıca hırsızların duraklamasına ve kararının değişmesine neden olmaktadır. Özellikle “Takip sistemi, GPS ve kamera sistemi” gibi yazıların bulunduğu etiketler, hırsızlar için oldukça caydırıcıdır. GPS sistemi tehdidi, bir hırsızı korkutmanın en kesin yollarından biridir. Büyük ihtimal ile GPS’i bulmak için vakit kaybetmek istemeyeceklerdir. Araca GPS takmak maliyetli olsa da uyarı etiketleri takmak oldukça uygun ve mantıklıdır. Arabaya uyarı etiketi yapıştırmak, yazlık evin kapısına “Dikkat Köpek Var!” levhası takmak kadar mantıklı ve işlevseldir. Sonuç olarak ortaya bir belirsizlik girer ve hırsızların geri çekilmesi sağlar.

Aracınızın Değerini Trink Sat! ile Öğrenin

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here