Suzuki Swift Hybrid Test Sürüşü – 2021

0
7867

2020 Eylül ayı itibarı ile makyaj aşamasından geçen Suzuki Swift’te birçok yenilik mevcut. 2021 Suzuki Swift Hybrid test sürüş deneyimimiz hakkında detaylar yazımızın devamında.

 

Suzuki Swift Hybrid 2021 Tasarım

swift hybrid

Makyaj işlemi ile birlikte Suzuki Swift’te çok fazla bir değişiklik olmasa da birçok yenilik mevcut. Suzuki Swift, çift renk olarak GLX Premium pakette yer alıyor. Suzuki Swift’in tasarımından bahsedecek olursak, A sütunları aynı sınıfta bulunan otomobillerden daha yüksek tasarlanmış. Cesur krom vurgulu ızgarasından parlak alaşım jantlarına, her yönüyle özgün bir otomobil. Güçlü gövde çizgileri Swift’e kuvvetli bir karakter verirken, direğe monte edilmiş arka kapı kolları ve sportif çizgiler otomobili öne çıkarıyor. Makyaj sonrası aracın arka bölümünde büyük bir değişiklik yapılmamış. Stop lambaları biraz büyümüş ve kare forma kavuşmuş. Makyaj sonrasında araca dahil edilen Hybrid sisteminin ibaresi de aracın bagaj kapağına eklenmiş. Arka Tamponun orta bölümüne arka sis lambası bulunuyor. Arka tamponda egzoz çıkışı için herhangi bir bölüm mevcut değil. Egzoz gizli olarak tasarlanmıştır.

Bagaj

Swift, 265 litrelik bagaj hacmi ile rakiplerinin biraz gerisinde kalsa da kompakt bir şehir aracı için oldukça yeterli bir bagaj hacmine sahiptir. Bagaj hacmi koltuklar yatırıldığında 579 litre seviyesine ulaşıyor. Bagajın sol bölümünde bulunan bir kanca poşet vs asmak için oldukça kullanışlı. Bagaj kapağı iki farklı noktadan kolay bir şekilde kapanabilecek şekilde tasarlanmış.

Arka Koltuk

Kompakt ve küçük yapısına rağmen Suzuki Swift’in arka yaşam alanı oldukça geniş. 5 Parmak diz mesafesi, 4 parmak baş mesafesi bulunmaktadır. Aracın konsolunun arka bölümünde bulunan bardaklık kullanışlı. Sürücü koltuğunun arkasında herhangi bir bölüm yok. Yolcu koltuğunun arkasında bir bölüm mevcut. Arka kapı döşemelerinde bardaklıklar bulunuyor. Arka kapılar demişken, aracın arka camları elektrikli; ancak elektrikli camlar bir alt pakette yer almıyor. Genel olarak temas edilen yüzeyler güzel hissettiriyor. B sınıfı bir otomobil için oldukça iyi.

Kokpit

Suzuki Swift’de anahtarsız giriş özelliği mevcut. Aracın kokpit bölümü sürücü odaklı olarak tasarlanmış. Sade ve kullanışlı olarak tasarlanmış kokpit, son dönemlerde yaygınlaşan komplike kokpitlerden sıyrılmış olarak gözüküyor. Analog çalışma sistemine sahip gösterge bölümün kırmızı aydınlatmaları, araca sportif bir hava katmıştır. Analog göstergelerin arasına konumlandırılmış yol bilgisayarında araçtan anlık veriler alınabiliyor. Hatta spor otomobillerde sıkça görülen bir G Sensör bile mevcut. Sürüş anında özellikle virajlarda bu bölümü görmek keyifli. 3 kollu bir yapıya sahip direksiyon simidi, kaliteli bir malzeme ile kaplanmış ve oldukça güzel hissettiriyor. Direksiyonun sol bölümünde bulunan tuşlardan müzik sistemi kontrolü gerçekleştirilirken; sağ bölümdeki tuşlardan adaptif hız sabitleyici ayarlanabiliyor. Direksiyonun arka bölümünde bulunan kulakçıklardan ise CVT şanzıman, programlanmış 7 farklı oran ile sizlere manuel vites keyfi sunuyor.

swift hybrid kokpit

Araçta sınıfı itibarı ile genel olarak sert plastik kullanılsa da sürücünün temas halinde bulunduğu yüzeyler kaliteli hissettirecek şekilde tasarlanmıştır. Yumuşak bir yapıya sahip vites topuzunda Piano black detay olması aracın iç tasarımını şekillendiriyor. Aynı şekilde mekanik el freninin arka bölümü de yumuşak bir malzemeden yapılmıştır.

swift hybrid konsol bölümü

Araçta standart olan 9 inç’lik multimedya ekranı bulunuyor. Android Auto ve Apple Car play destekleyen multimedya ekranı gayet kullanışlı. Dokunma hassasiyeti de gayet başarılı.  Aracın koltukları üzerine çok fazla çalışılmış. Konfordan ödün vermeyen koltuklar; sürücüyü sarma konusunda başarılı. Direksiyonda derinlik ve yükseklik ayarlaması mevcut. Ancak bir alt donanım paketinde sadece yükseklik ayarı yapılabiliyor.

Sürüş

swift hybrid

Suzuki Swift ülkemize tek motor tek şanzıman ve 2 farklı donanım seçeneği ile geliyor. 1.2 litrelik Dualjet olarak adlandırılan atmosferik motoru 83 hp ve 107 Nm tork değerlerine sahip. Araçta bulunan şanzıman ise Sürekli değişken oranlı bir CVT. Motor gücü düşük gibi gözükse de araç hafif. Şehir aracı olarak tasarlanan Swift motoru ve şanzımanı ile gayet iyi bir kombine sahip. Ortalama 5.4 litrelik yakıt tüketimine sahip Swift, rakiplerine göre çok daha başarılı. Araçta bulunan hafif hybrid sistemi 12 volt değerindedir. Son zamanlarda yaygınlaşan hafif hybrid sisteminin çalışmasından bahsedecek olursak; motor bölümünde bulunan bir elektrik motoru, ilk kalkış ve sürüş anında motora destek olmakla görevlendirilmiştir. Sürücü koltuğunun alt bölümüne konumlandırılmış 12 voltluk bataryalar, bu elektrik motorunun kaynağıdır. Sürüş anında aracın ne şekilde çalıştığı çok rahat görülebiliyor. Yavaşlama gibi durumlarda geri kazanım yapılıyor ve geri kazanım durumunda gösterge panelinde bir lamba yanarak sürücü bilgilendiriliyor. Hybrid çalışma sistemine sahip Swift ne yazık ki sadece elektrik ile yol alamıyor. Elektrik motoru, benzinli motoru destekleyecek biçimde çalışıyor. Aracın 0-100 km/h hızlanması ise fabrika verilerinde 12.4 saniyedir. CVT şanzımanlı Bir şehir otomobili için gayet güzel bir değer olduğunu söyleyebiliriz.

Fiyatlar

Suzuki Swift’in 2021 Ekim ayı fiyatları GL donanım paketi için 206.900₺, GL Techno paket için 229.900₺ GLX Premium için 251.900₺, Aynı paketin çift renkli versiyonu için ise 255.900 ₺ olarak belirtilmiştir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here