Spor Araba Sahibi Olmanın Dezavantajları saymakla bitmez… Herkesin hayallerinden biri de lüks ve spor arabaya sahip olmaktadır. Ancak spor arabalar havalı, hızlı ve egzotik görünse de bazı ciddi sorunları da beraberinde getiriyorlar. Otomobil dünyası bazen “süper spor araba” terimi hakkında oldukça kafa karıştırıcı bilgiler dolaşmaktadır. Bu tür arabaları tanımlamak oldukça kolaydır. İdeal olarak, süper spor arabalar ortadan motorlu, iki koltuklu spor arabalardır. Ayrıca, süper spor arabaların ideal olarak, 500 beygir gücü kolayca üretmeleri beklenmektedir. Bu güç, birçok farklı güvenlik ve yardımcı sürüş özellikleri ile entegre edilmelidir. Sonuç olarak eğer bir araç “spor araba” sınıfında yer almak istiyorsa kesinlikle insanları baştan çıkaracak tasarıma ve özelliklere sahip olmalı.

Ayrıca, Spor arabalar pist odaklı olmalarına rağmen sokaklarda yasal olarak sürülebilmektedir. Sınırlı sayıda üretilirler ve genellikle bir otomotiv şirketinin spor arabaları arasında amiral gemisi modeli olurlar. Bu arabalar, sportif yol tutuşu ile çılgın bir performans sergiler ve sınıfının en iyisi lüks özelliklerle inşa edildiler. Hepsi bir araya getirilerek eşsiz şanzımanları, gürültülü egzozları ve pahalı fiyatlarıyla karşımıza çıkarlar. Bununla birlikte nitelikleri ve sahiplikleriyle ilgili birkaç şey onları daha az arzu edilir kılmaktadır. Ancak Spor Araba Sahibi Olmanın Dezavantajları ve sorunları saymakla bitmez. Özellikle gün aşırı zam gelen benzin fiyatlarını ve ithal gelen parça fiyatlarını düşündüğümüz zaman spor araba sahibi olmak avantajlı değildir.

Kötü Yakıt VerimliliğiSpor Araba Sahibi Olmanın Dezavantajları

Otomobillerin yakıt tüketme oranlarını düşündüğünüzde, spor otomobillerin en büyük dezavantajlarından biri de sahip oldukları kötü yakıt verimliliğidir. 500 beygir üstü güç üreten ve son derece efsanevi teknolojilere sahip olan otomobillerin yüksek yakıt tüketimi oldukça normal ve tamamen beklenen bir durumdur. Örnek olarak spor otomobiller 100 kilometre de 15-16 litre yakıt tükettikleri zaman bu değerler, oldukça normal karşılanmalıdır. Ayrıca kötü yakıt verimliliği, yenilenebilir çevre ve gelecek nesiller içinde oldukça tehlike saçmaktadır. Bu yüzden spor otomobil sahibi olmak isteyen kişiler, elektrikli veya veya hibrit motorları tercih etmeliler. Özellikle günümüzde bazı spor araba üreticilerinin satışa sunduğu modeller, son derece çevreci ve gündelik sürüşe uygun olarak karşımıza çıkmaktadır. Örnek olarak BMW’nin i8 serisi, en verimli ve çevreci spor araba modellerinden biridir. Ancak genel olarak söyleyebileceğimiz “Spor arabalar, gündelik arabalara göre her zaman daha fazla yakıt tüketirler.” cümlesi kesinlikle doğru bir cümledir.

Temiz Tutmak ve Kalitesini Korumak

Maalesef ki 67 beygir olup, spor araba fiyatına satılan modellere bile oldukça titiz ve koruyucu şekilde yaklaşmalıyız. Bunun en büyük sebebi; küçülen ekonomilerdeki büyüyen araba fiyatlarının ceplerimizi yakmasından kaynaklanmaktadır. Ancak konu itibariyle spor arabaların parçaları, boyaları ve üretildikleri malzemeler gündelik arabalara göre daha da pahalıdır. Bu yüzden spor araba modelleri her zaman daha fazla ilgiye muhtaç olurlar. Bir spor arabanın üzerinde kir veya pislik olmamalıdır. En ufak kir bile spor arabanızın boyasına zarar verir. Spor arabaların parçaları çok narin olunca da bu araçlar her yerde yıkatılamazlar. Spor arabalarınızı her zaman en iyi kalitedeki araç şampuanları ile yıkamalı, en iyi kalitedeki yumuşak bezlerini kullanarak kurutmalısınız. Bu yüzden tercih edeceğiniz araç yıkama noktası, normal yıkamacılara göre daha pahalı olacaktır. Spor aracınız, birinci sınıf bir profesyonel temizlik ekibi tarafından kapsamlı detaylı bir şekilde dikkatle yıkanmalıdır.

Dar İç Mekan Spor Araba Sahibi Olmanın Dezavantajları

Spor arabalar, en geniş otomobiller değildir. Arabaya sadece dışarıdan baktığınızda bile iç mekanın çok dar olduğunu anlayabilirsiniz. Bu nedenle, süper arabanızın keyfini tam olarak çıkarmak için aşırı uzun olmamalısınız ve en sevdiğiniz yiyeceklerden çok fazla yememelisiniz. Böylece süper arabanıza sığmanızı engelleyebilecek genişlikte olmaktan her zaman kaçınmalısınız. Dar iç mekan, şehir içi sürüşlerinde konforunuzu büyük derecede düşürse de pist sürüşlerinde de avantaj sağlamaktadır.

Yerden Yükseklik

Türkiye’de SUV bile sürseniz aracın altını vurma ihtimaliniz bulunmaktadır. Özellikle şehrin yollarını bozan inşaat artıkları ve hafriyat kamyonları, yollarda derin çukurlar oluşturmaktadır. Spor arabalar, hızlı ve üstün yol tutuşuna sahip olmak için yere yakın olarak tasarlanmaktadır. Bu yüzden şehir içinde yere yakın araba sürmek, hem sürücüye hem de araca zarar vermektedir. Ancak spor arabaları düzgün inşa edilmiş yollarda ve pistlerde sürdüğünüz zaman yere yakın olmasının avantajlarını rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Küçük Bagaj HacmiSpor Araba Sahibi Olmanın Dezavantajları

Diğer tatsız özelliklerin yanı sıra küçük bagaj hacmi, spor arabaların en büyük dezavantajlarından biridir. Araç üreticileri, spor arabaların ağırlıklarını en aza indirebilmek için bagaj hacminden feragat etmektedir. Sıradan bir spor otomobilin bagajına en fazla ufak bir valiz ve sırt çantası sığmaktadır.

İkinci El Araç İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here