Araba Hırsızlığı Vakalarına Karşı Alınabilecek 5 Önlem

1
3731
araba-hırsızlığı
araba-hırsızlığı

Araba hırsızlığı konusunda, muhtemelen siz de  çoğu araba sahibi gibi fazla endişelenmiyorsunuz. Direksiyona geç, işe, eve veya okula gidip park et. Sonuçta, araba hırsızlığı sadece kötü mahallelerde olur, değil mi?

Ortalama Her 25 Dakikada Bir Araba Hırsızlığı

araba-hırsızlığı-önlemleri
araba-hırsızlığı-önlemleri

Gerçekte, ülkeniz, şehriniz veya topluluğunuz ne olursa olsun, ülkenin herhangi bir yerinde araba hırsızlığı meydana gelebilir. Caddeye, halka açık bir arsaya veya trafiğin seyrek olduğu herhangi bir yere park etmek, aracınızın kalitesi veya görünümü ne olursa olsun sizi hırsızlık riskiyle karşı karşıya bırakabilir. Türkiye’de her 25 dakikada bir araba çalınıyor ve neredeyse her araç hedef haline geliyor.

Araba Hırsızlığı Olmasın, Başımız Ağrımasın Diyenlere 5 Öneri

arabanızı-koruma-yolları
arabanızı-koruma-yolları

Arabanızı korumak ve bir polise bildirimde bulunma veya sigorta tazminat talebinde bulunma riskinizi azaltmak istiyorsanız, bu ipuçları başınıza gelen otomobil hırsızlığı olasılığını azaltmanıza yardımcı olabilir.

  • İyi Aydınlatılmış Alanlara Park Edin

Hırsızlar arabanızı göremediği için karanlık köşe daha güvenli görünebilir. Ancak hırsızlığı caydırmak istiyorsanız, daha parlak alanlar daha iyidir. Mümkün olduğu kadar girişlere yakın ve diğer arabaların etrafına park edin. Mümkünse, doğrudan sokak lambaları veya dış aydınlatma altına park edin.

Arabanızı bir vale park ettirdiyseniz, görevliye kontak veya vale anahtarından başka bir şey bırakmayın. Kimliğinizi açığa çıkarabilecek ev anahtarları veya sadakat kartları gibi anahtarlığınızdaki kişisel bilgileri kaldırın.

  • Kilitleri Kontrol Et

Kilidi açık bir araba kolay bir hedeftir. Nereye giderseniz gidin veya ne yapıyor olursanız olun, sürüş sırasında bile daima arabanızın kilitli olduğundan emin olun. Otoparklarda, hedefinizin hemen yakınında olana kadar aracınızın kilidini açmayın. Mümkünse, yalnızca yalnızsanız sürücü tarafındaki kapının kilidini açın. Anahtarlarınızı asla arabanızda veya lastiklerinizde bırakmayın. Arabadan çıkmadan önce tüm pencereleri ve açılır tavanı kapattığınızdan emin olun.

  • Değerli Eşyalarınızı Başka Yerlerde Saklayın

Hırsızların ne tür malzemeleri hedef alacağını asla bilemezsiniz, bu yüzden güvenli oynamak en iyisidir. Değerli eşyalarınızı veya çalmaya değer diğer eşyaları arabanıza getirmekten kaçının (bunları mağazadan eve taşımak dışında). Buna mücevherler, cüzdanlar, elektronik eşyalar, giysiler, aksesuarlar, spor malzemeleri veya iş veya okuldan gelen gizli bilgiler dahildir.

Bu eşyaları yanınızda taşımanız gerekiyorsa, bagajınızda gözlerden uzak tutun. Buna otomatik başlıklar ve kayıt da dahildir – eğer arabanızda bir hırsız varsa ve çekilirse bu belgeleri üretemiyorsa, polisin bir şeyin yanlış olduğunu fark etme olasılığı çok daha yüksektir.

  • Güvenliği Artırın

Çoğu araba bir alarm sistemi ile birlikte gelir. Ancak bunun yeterli olduğunu varsaymayın. Güvenliği gerçek anlamda geliştirmek için, arabanızı korumak için yerleşik seçeneklerin ötesine geçin.

Aracınız için kontak kilitleri ve direksiyon simidi kilitleri gibi eklenti güvenlik seçenekleri mevcuttur. Bu cihazlar, arabanızdan uzaktayken kontağın veya direksiyon simidinin kullanılmasını engelleyebilir. Bazı hırsızlar bu cihazların etrafında çalışabilirken, birçoğu sadece çabayla caydırılacak, bunun yerine daha kolay bir hedefe geçmeyi seçecektir.

Bir araba alarmınız varsa, birkaç saniye de olsa, aracınızdan her ayrıldığınızda devreye girdiğinden emin olun.

  • Araba Hırsızlığına Karşı Tetikte Kalın

Hırsızlığı önlemenin gerçek bir yolu olmasa da, tetikte olmak önemlidir. Aracınızı ve çevrenizi, özellikle suçun yoğun olduğu mahallelerde, boş garajlarda veya otomatik para çekme makinelerinin (ATM’ler) yakınında yakından izleyin. Biri sizinle bir silahla karşı karşıya gelirse, arabanızı teslim edin ve derhal bir polise haber edin. Bir araç değiştirilebilir ama hayatınızın telafisi yok. Otomobil güvenliği, özellikle sigorta taleplerinizi olabildiğince düşük tutmak istiyorsanız, araç sahipliğinin önemli bir parçasıdır.

2.El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here