Klasik Araba Sektöründe Online Müzayede Dönemi

2
2319
klasik-araba
klasik araba sektörü

  Klasik araba sektörü, yaşanan pandemi nedeniyle zor günler geçiriyor ve döneme ayak uydurmak adına müzayedeler de önemli değişikliklere sahne oluyor.

Dünya ekonomisinin tüm sektörlerinde olduğu gibi, tarihi otomobillerle ilgili faaliyetler ve programlar da iptal ve askıya alma işlemlerine maruz kaldı.. Artık “halka açık” satış yapamayan müzayede evleri, “çevrimiçi” satışlarının gelişimini hızlandırmaya çalışıyor.

Klasik Araba Müzayedeleri Artık Çevrimiçi (online)

klasik-araba-müzayedesi
klasik araba müzayedesi

Dünyanın önde gelen müzayede evi RM-Sotheby’s ve sadece Amerikan markalarına sahip olan ancak önemli bir hacme ulaşan başka bir ev olan Mecum yüzde yüz çevrimiçi satış pazarlamasını yaymak için adım attı. Görünen o ki bu yöntem iyi çalışıyor. Ocak, Şubat ve Mart başlarındaki başarılı satışların ardından, ilk büyük ‘çevrimiçi’ satışlar da başarılı fiyat teklifleri ve yüksek hacimler ortaya çıkardı. En dikkate değer parçalar arasında ise 1962 model 670.000 € ‘ya satılan bir Alfa Romeo Giulietta SZ2′ Coda Tronca ‘var (beklenti 550.000 ila 750.000 €). Lister Maserati, 1956 model eski Archie Scott Brown, 575.000 £ (beklenti 500.000 – 800.000 £) karşılığında bir alıcı buldu. Son olarak 24 yılda neredeyse 30.000 km yol kat eden ve 891.000 $ ‘a el değiştiren bir 1996 Porsche GT2 (beklenti 950.000 – 1.100.000 $).

Klasik Araba Satışlarında Ekonomik Güvensizlik Engeli

Anekdot niteliğinde bir inceleme yaptığımız takdir de, Avrupa’da hala nispeten güçlü bir özel işlem piyasası görülmektedir. Satın alma faizi, Batı hükümetlerinin ve merkez bankalarının mali ve para politikasına ve dolayısıyla para birimlerine olan güvenin azalmasından kaynaklanmaktadır. Satın alma gücü kaybı, piyasalardaki düşüş ve hüküm süren ekonomik belirsizlik, yatırımları somut alternatif varlıklara doğru yönlendiriyor.

Koleksiyonerler Eğlenmek İster!

porsche-klasik-araba
porsche-klasik-araba

Klasik otomobil sektörünün, iyi bir performans göstererek ortaya çıkması, yatırımcıların tercihlerinde ön sıralarda yer almasını sağlar. Belki de iki-üç yıllık konsolidasyondan hemen sonra, mevcut durumu rahat görmelerini sağlar. Bazı oyuncular, geçen yılın tamamında olduğu gibi bu yılın ilk dört ayında kaydedilen işlem sayısıyla geçen yıla göre daha da hızlı bir ilerleme görüyor. En ateşli modellere gelince, 3,2 Litre ve 964’ler tam  ‘peynir ekmek gibi gidiyor’ tabirine uygun şekilde listenin en başında Porsche’leri görüyoruz. Ne de olsa koleksiyonerler eğlenmek ister!

Klasik Araba İlanları

2 YORUMLAR

  1. merhabalar elimde 1960 model fiat 1100 var me-uyaneli yürür motoru sıkıntısız düşünür seniz görüşmek isterim 0532 415 80 80 metin şeyda

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here