Otomotiv Sektöründe İlham Veren Kadınlar: Linda Jackson

1
2157
Linda-jackson-Citroen-CEO
Linda jackson Citroen CEO

 İlham veren kadınlar serimizde bugün yine çok önemli bir iş insanını konuk ediyoruz. Otomotiv sektöründe İlham veren kadınlar denilince ilk akla gelen isimlerden Citroen CEO’su Linda Jakson.

İlham Veren Kadınlar İçin Sektörde Kadının Yeri

ilham veren kadınlar ceo linda
ilham veren kadınlar ceo linda

2019 yılı yüzüncü yılını kutlayan Citroen için başarılı bir yıl oldu. Miras ile inovasyon yarışı arasında, bu Fransız amiral gemisi hiç geride bırakılmak niyetinde değil. Özellikle kadınların üretim ve yönetim kadrolarına dahil edilmesi konusunda öncü diyebiliriz. Otomotiv dünyasında erkeklerin hüküm sürdüğü algısı Chevron markasının patronu Linda Jackson tarafından eleştiriye uğrayan bir önyargı diyebiliriz. Fransa’da bir üreticiye liderlik eden tek kadın olan Citroen’in icra kurulu başkanı, sorunu açıkça ele alıyor. Forbes dergisi röportajından dikkat çeken soru/cevapları sizler için derledik.

ilham-veren-kadınlar-linda-jacksın
ilham veren kadınlar linda jackson

Otomotiv dünyasına “tesadüfen” başladınız ve kırk yıl sonra hala oradasınız … Bu kadar uzun ömürlülüğü nasıl açıklıyorsunuz?

Linda Jackson: Çünkü otomotiv dünyası heyecan verici! Otomobil, diğerleri gibi bir ürün değil. Tasarım ve teknolojiyi harmanlayan, “içinde yaşadığımız”, hakkımızda bir şeyler söyleyen ve marka imajının çok önemli olduğu bir özgürlük nesnesidir. Gerçek anlamda bir duygu ve tutku ürünü denilebilir. Sahne arkasında, mühendislik, stil, ticaret, pazarlama, iletişim vb. Arasında çok çeşitli alanlarla inanılmaz bir endüstriyel macera var. Gelişim için birer fırsat olan işlerde asla sıkılmayız! Bu yüzden orada kariyer yapabiliriz.

Fransa’da bir otomobil üreticisi işleten ilk kadın sizsiniz; İnovasyon yarışını savunan bir sektör için kadınların katılımını engellemek düşmanca ve ataerklik değil mi? Özellikle yönetim pozisyonlarında?

Hala erkeklerin çoğunluğu olmasına rağmen, bugün bu sektöre kadınların katılımının kısıtlandığına inanmıyorum. Zihinler değişiyor. Ben canlı kanıtım! Genel anlamda ise, PSA Grubu içinde cinsiyet çeşitliliğine gerçek bir bağlılık vardır. Ayrıca 2005 yılından bu yana Fransa’da “Mesleki Eşitlik” etiketini alan ilk şirkettir. Bugün, grubun yöneticileri arasında% 21 kadın var, bu da şirketteki genel kadınlaşma oranından (% 19) daha yüksek. Bu sürekli artan bir oran ve 30 yaşın altındaki yöneticilere bakarsanız bu oran% 37’ye ulaşıyor! Bu, işlerin daha iyiye doğru değiştiğinin kanıtıdır. Citroen’de, her iki sürücüden birinin kadın olduğunun ve bu nedenle kadınların da erkekler kadar markaya katkıda bulunabileceklerinin tamamen farkındayız!

Satış bayilerinde sıkı bir pazarlık söz konusu olduğunda devreye hemen erkek satıcı giriyor. Bu alışkanlık zarar etme korkusundan kaçınılmaz mıdır?

Hayır, asla kaçınılmaz olmadığına inanıyorum! Bu, eğitim gerektirir, aynı zamanda kadınların satış pozisyonlarına entegrasyonu yoluyla olur. Hala gidecek uzun bir yol olmasına rağmen, galerilerimizde giderek daha fazla satış kadını var. Standlarımızda ve ticaret fuarlarında, ziyaretçilere tavsiyelerde bulunmak için birkaç yıl boyunca hostesler kadar çok sayıda ev sahibi olmasını sağladık.

Otonom arabalar, araba paylaşımı, çevre sorunları, sektörünüzün karşı karşıya olduğu birçok zorluk var. Citroën’i yarışta tutmak için yol haritanız nedir?

Yol haritamız net: Yeni C5 Aircross SUV’umuzun plug-in hibrit (PHEV) versiyonunu önümüzdeki yıl piyasaya süreceğiz. Dolayısıyla, piyasaya sürdüğümüz her yeni Citroën modelinin ‘elektrikli’ bir versiyonu olacak, yani ya% 100 elektrikli versiyon ya da PHEV versiyonu olacak. Somut olarak, 2025’te ürün yelpazemizin% 100’ü elektrikli versiyonda mevcut olacak!

Otonom otomobille ilgili olarak, Citroën C5 Aircross SUV’umuz halihazırda 2. seviye otonom sürüş cihazlarına (“eller kapalı” / sürücü gözetiminde otomatik sürüş) sahiptir ve bu konuda aktif olarak çalışan PSA Grubu, Nihayetinde tamamen otonom araçlar sunabileceğiz. Son olarak, şehir merkezlerinde seyahat sorununa yanıt olarak, yeni bir kentsel hareketlilik deneyimi icat eden bir konsepti Cenevre Otomobil Fuarı’nda açıklayacağız.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here