Citroen’in Berlingo van 2008’den beri bizimle birlikte. Ancak adı 1996’ya ve ilk nesil Berlingo’nun piyasaya sürülmesine kadar uzanıyor. Neredeyse Peugeot Partner ile birlikte geliştirilen ikinci nesil, görünümünü yenilendi ve daha ekonomik Euro6 dizel motorlar ekleyen 2015 yılındaki makyajından faydalandı. Bu, iyileştirmeler yakıt ekonomisini iyileştirdi.

Berlingo van ‘ı Ford Transit Connect , Volkswagen Caddy ve Fiat’ın Doblo Cargo gibi rakipleriyle aynı hizada tutmak amacıyla yüksek donanım seviyeleri getirdi. Pek çok yönden, Berlingo’nun eskiyen bir tasarım olduğu gerçeğini gizlemeye yönelik bir girişimdir.

Berlingo Van Tek Gövde Seçeneğinde Satıldı

Citroen Berlingo bu sınıftaki diğerlerinden farklı olarak, aynı dingil mesafesine sahiptir.

Berlingo van kabini,  sektöründe bulacağınız en geniş kabin değildir. 1,8 metre uzunluğundaki bir sürücü rahat bir sürüş pozisyonu bulabilir. Ancak dar ayak boşluğu nedeniyle çok uzun boylu kişilerin rahat etmesi zordur. İkili yolcu koltuğunu tercih ederseniz, vites mekanizması ön panele yerleştirildiğinden ortada oturan kişi muhtemelen çok sıkışacaktır.

Elektrikli cam anahtarları, kapılara değil ön panele monte edilmiştir. İsteğe bağlı USB telefon şarj soketi yolcu ayak boşluğunda gizlenmiştir.

Berlingo van, oldukça dayanıklı malzemelerden üretilmiştir. En eski modellerden beri Berlingo sahipleri herhangi bir ciddi sorun bildirmedi.

Motor seçenekleri

1.6 litrelik dizelin 75bhp seçeneği en hızlı seçenek değil. Ancak otoyol yolculuğuyla oldukça iyi başa çıkabiliyor. Bununla birlikte, 98bhp versiyonu, serinin en ekonomiğidir.

Altı vitesli EGS şanzıman, Berlingo’da oldukça iyi çalışıyor. Ayrıca şehir içi sürüşü daha rahatlatıcı hale getiriyor. Arkadaki ağırlık ne olursa olsun çok düzgün ilerleyen bir sürüş kalitesine sahiptir. En iyi yol tutan rakiplerden daha iyi direksiyon kontrolü var. Ancak bu, rahat sürüş karşılığında alınan bir karşılıktır.

Berlingo Van’da Yokuşta Kalkış Yardımı, ABS ve sürücü hava yastığı standarttır. Sektörde bulacağınız en kapsamlı güvenlik ekipmanlarına sahip değildir. Ancak birçok rakip standart güvenlik spesifikasyonlarından daha da ileridir. Güvenlik cephesinde, uzaktan merkezi kilitleme standarttır.

İKİNCİ EL BERLİNGO VAN İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here