2017 yılının ortalarında piyasaya sürülen yeni XF Sportbrake, crossover-SUV satın almak isteyenler için mükemmel bir rakiptir. XF Sportbrake’in hakim sürüş konumu ve modaya uygun çekiciliği, bagaj kapasitesi ve sürücüye verdiği eğlenceden dolayı mükemmel bir wagondur.  Orijinal XF, eskiyen ve Ford tabanlı Jaguar S-Type’ın yerini alarak 2007 Frankfurt Motor Show’da piyasaya sürüldü. İlk XF Sportbrake, 2015’in sonlarına doğru tamamen yeni bir XF gelmeden önce 2012’de ortaya çıktı .

Jaguar Sportbrake, arka koltuklar düz olarak katlandığında 1.700 litreye çıkarılabilen 565 litrelik pratik bir bagaj alanı sunuyor. Rakiplerinden gayet büyük; Audi A6 Avant , BMW 5 Serisi Touring ve Mercedes E-Class Estate ‘den.

XF Sportbrake İç mekan, tasarım ve teknoloji

Harika bir sürüş pozisyonuna sahiptir. Ancak Sportbrake ilham verici eşsiz kabini eski bir bilgi-eğlence sistemi tarafından hayal kırıklığına uğradı. Sportbrake, tavan çizgisinin yüksek kaldığı ve geleneksel bir station otomobili ortaya çıkarmak için arkaya doğru devam ettiği B sütununa ulaşana kadar sedanla aynıdır. Bagaj kapısına F-Type’tan ilham alan arka ışık kümeleri hakimdir. Bizim gözümüze göre, bu satın alabileceğiniz en iyi görünümlü station otomobili, hatta özellikle en üst seviye S donanımıyla Volvo  V90’ın üzerinden geçmeyi başarıyor. F-Pace’den ilham alan arka cam ve yukarıda bahsedilen arka lambalar gibi zarif dokunuşlarla öncekinden daha keskin.

Beklediğiniz gibi, kabin sedan ile aynı, bu da basit, biraz sönük bir kokpit ve önceki modelin çok ötesinde bir uyum ve kaplama seviyesi anlamına geliyor. Bununla birlikte, Jaguar, 5 Serisi Touring ve E-Serisi Estate’in genel kalitesi ve hissiyle tam olarak eşleşemez.

Sürüş pozisyonu uygun şekilde sportiftir. Müthiş bir ortam duygusu sağlayan yükseltilmiş orta konsol ile desteklenirken, isteğe bağlı panoramik sunroof (yalnızca Sportbrake’de mevcuttur) ışığın kabine girmesine izin verir.

Uydu navigasyon, stereo ve bilgi-eğlence

Tüm modeller, sekiz inç dokunmatik ekran ve kadranlar arasında beş inçlik merkezi TFT ekran ile birlikte gelir. Navigasyon, Bluetooth, DAB dijital radyo ve iPod bağlantısı da dahildir. Bununla birlikte, bilgi-eğlence sistemi oldukça eskidir ve Apple CarPlay veya Android Auto’nun olmaması, bunların yokluğuyla dikkat çekicidir.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here