Hyundai Ioniq 6 Ön Sipariş Rekoru Kırdı!

0
1430
Hyundai Ioniq 6 iç kabin

Hyundai Ioniq 6 ön sipariş rekorunu kırdı. Temmuz ayında Busan Otomobil Fuarında tanıtılan modelin ön siparişleri başladı. Modelin ön siparişe çıkmasının ardından 24 saatte tam olarak 37 binden fazla ön sipariş verildi. Elektrikli araç piyasasında sessiz sedasız yeni bir sedan ikonu yaratan Hyundai ise bu durumdan oldukça memnun gözüküyor. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Hyundai Ioniq 6 Ön Sipariş Kotası Doldu

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, geçtiğimiz haftanın başında Ioniq 6 modelini ön siparişe çıkardı. Fakat model, ön siparişe çıkmasının ardından 24 saat içerisinde 37 bin 446 adetlik bir ön sipariş kotasına ulaştı. Bu sayı ile Ioniq 6, Hyundai’nin ön sipariş rekorunu kırmış oldu. Şirketin diğer elektrikli otomobili Ioniq 5, ön siparişe çıktığı Şubat 2021 tarihinin ilk 24 saatinde 23 bin 760 adetlik ön sipariş almıştı. O tarihte ön sipariş rekorunu kıran Ioniq 5’in ardından modelin yeni versiyonu Ioniq 6’da ön sipariş rekorunu kırmış oldu.

Hyundai Ioniq 6 Ön Sipariş

Model, Hyundai’nin Başarısının Temsili Oldu

Dediğimiz gibi Hyundai Ioniq 6, 37 bin 446 adet ön sipariş ile yeni rekor kırdı. Fakat bu rekor aslında Hyundai’nin başarısını temsil etmekte. Modelin bu kadar yüksek bir talep oranına ulaşması bizlere Hyundai’nin her şeyi doğru yaptığını göstermekte. Çünkü bir çok model için yılda 37 bin adet siparişe ulaşmak bile büyük başarı. Fakat Ioniq 6, bunu sadece 24 saatte başardı. Kısaca Hyundai’nin elektrifikasyon sürecinde sessiz sedasız bir şekilde oldukça büyük bir başarı yakaladığını söylemek mümkün. Diğer yandan modelin şu anda sadece Hyundai’nin ana vatanı olan Güney Kore’de satıldığını da söyleyelim. Ioniq 6, 2023’ün ilk çeyreğinde ise ABD’de de satışa çıkacak. Modelin sadece Güney Kore’de böyle bir başarıyı yakaladığını düşündüğümüzde ABD’de ortaya çıkacak tabloyu hayal etmek bile oldukça heyecan verici.

Modelin Detaylı İncelemesi İçin Tıklayın⇒

Satılık Tüm Hyundai Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here