Hyundai Ioniq 5 Elektrikli Otomobillerle Çalışan Otele Güç Veriyor

0
703
Hyundai Ioniq 5 Elektrikli Otomobillerle Çalışan Otele Güç Veriyor

Hyundai Ioniq 5 elektrikli otomobillerle çalışan dünyanın ilk oteline güç veriyor. Koreli otomobil üreticisi dünyada ilk olacak bir projeye adım attı. İngiltere’de bir otel kuran marka, otele elektrik enerjisi sağlayacak. Planlara göre 14 gün boyunca hizmet verecek bu otelin elektrik enerjisini tamamen elektrikli otomobili IONIQ 5 verecek. 

Koreli otomobil devi Hyundai yeniliklere doymuyor. Son olarak dikkat çeken yeni bir hamle ile geldi. Otomobil üreticisi İngiltere’de Essex’e bir otel kuracak. Ancak bu otel, diğer bildiğimiz otellere benzemeyecek. Hatta şimdiye kadar gördüğümüz tüm konseptlerden farklı olacak. Öyle ki sahip olduğu çözümlerle dünyada bir ilk olacak.

Hyundai Ioniq 5 Elektrikli Otomobillerle Çalışan Otele Güç Veriyor

Elektrikli otomobiller her geçen gün artıyor. Bu anlamda Koreli marka da oldukça başarılı. Özellikle IONIQ serisi otomobilleriyle başarılar elde etmiş durumda. Son olarak Türkiye’de de sattığı IONIQ 5 isimli elektrikli otomobili şimdi Hotel Hyundai’ye güç verecek. Şirketten gelen açıklamaya göre Essex’teki otel, Hyundai IONİQ 5’lerin bataryalarıyla desteklenecek.

Hotel Hyundai’nin Enerjisi Hyundai Ioniq 5’ten Geliyor

Hotel Hyundai, diğer tüm tesislerden farklı olacak. Çünkü kırsal bir bölgeye kurulacak olan otel, elektrik gücünü yalnızca Ioniq 5’ten alacak. Bu otelin lobisi, restoranı ve odaları Hyundai’nin elektrikli otomobilinden enerji alacak. Hotel Hyundai, 5 Kasım’a kadar hizmet verecek.

Hyundai Ioniq 5 Elektrikli Otomobillerle Çalışan Otele Güç Veriyor

Artık “V2L” Teknolojisi Yaygınlaşıyor

Hyundai Ioniq 5 modeli “V2L” isimli patentli bir teknolojiye sahip. Bu teknolojiyle bir otomobilin bataryasındaki enerji elektronik aletlere aktarılıyor. Hyundai de bunun için özel bir aparat üretti. Böylece elektrikli otomobillerinin prizler gibi kullanılabilmesini sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde benzer bir durumu Volvo da açıklamıştı. Volvo da elektrikli modeli ile diğer eşyalara ve evlere enerji verebileceğini söyledi.

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye’de Satışta! İşte Detaylar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here