Uçan Araba Modellerine Bir Yenisi Eklendi: “Model A”

0
1278
Uçan Araba Modellerine Bir Yenisi Eklendi:

Uçan araba modellerine bir yenisi eklendi. Halihazırda şu an birçok farklı uçan otomobil projesi mevcut. Bunlar arasında Alef Aeronautics imzalı Model A da yerini aldı. Son zamanlarda teknoloji firmaları çalışmalarını daha çok eVTOL yapısındaki uçan taksiler üzerinde topladılar. Bu elektrikli temele sahip araçlar ile yeni nesil ulaşım deneyimi hedefleniyor. Böylece belirli lokasyonlar arasında otonom olarak yolcu taşınması mümkün olacak. Bu araçlar hem eVTOL yapısını benimsiyorlar hem de kişisel araç deneyimi sunuyorlar. Böylece dikey olarak iniş kalkış yapan elektrik temelli kişisel hava araçları olmuş oluyorlar. Üstelik artık uçan motosikletler bile gelişiyor. Bu firmalardan gerçeğe dönüşmesi aşamasında ise uçan otomobil üretenler önde geliyor. İşte bu alanın en son isimlerden birisi Alef Aeronautics şirketi oldu.

Uçan Otomobil Modellerinin Sonuncusu: Model A

Uçan Araba Modellerine Bir Yenisi Eklendi: "Model A"

Model A isimli prototip uçan otomobil modeli, benzerlerinden oldukça farklı. Çünkü araç katlanılabilir olarak bile kanatlar yok. Bunun nedeni ise aracın normal araç olarak da kullanılmasının istenmesi. Yani bu aracı hem havada hem de karada kullanmak mümkün olacak. Bu nedenle kanatsız bir tasarım tercih ediliyor. Bu yeni modelin üst kısmı tamamen açık bir tasarıma sahip. Bu açık kısımda aracın motorları da yer alıyor. Oldukça güçlü motorları olan araç 177 km boyunca uçabilecek. Elektrikle çalışacak olan bu aracın bir otomobil olarak yolda kullanıldığında 322 kilometrelik menzile sahip olacağı iddia ediliyor.

Kanatsız Araba Yakında Hem Havada Hem Karada

Uçan Araba Modellerine Bir Yenisi Eklendi: "Model A"

Model A’nın kabini iki kişiyi alacak kapasitede. Zaten kabin sürekli hareket etme potansiyelinde. Bu sayede düz değil yan bir şekilde uçuyor. Bu da aracın üst ve alt bölümlerine birer kanat olarak görev yapma imkanı sağlıyor. Burada diğer çift kanatlı uçak mantığı devre dışı kalıyor. Araç şu anda prototip aşamasında. Süreç kusursuz işlerse 2025’in sonunda ticari olarak satışta olacak. Aracın değeri ise 300 bin dolar civarında olacak.

Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here