Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye’de Satışta! İşte Detaylar;

0
1699
Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de Satışta! İşte Detaylar;

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye’de satışa çıktı. Bu model için Hyundai’nin 45 yıl önce piyasayla tanıştırdığı ilk seri üretim modeli PONY’den ilham alındı. Bu yeni nesil modelin Türkiye’deki mobiliteye farklı bir soluk getirdiği de şüphesiz. Başlangıç fiyatı 1 milyon 970 bin TL olan modele ilgi oldukça fazlaydı. Hyundai bu zamana kadar geliştirdiği yeni teknolojiler ve Ar-Ge yatırımları ile adından söz ettirmeyi başardı.  Bu nedenle otomotiv dünyasının öncülerinden de birisi konumunda. Son olarak da BEV modellerde de farkındalık yaratmak istiyor. Bunun için performans, ekonomi ve üst düzey konforu aynı anda vaat ediyor.

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Fonksiyonel Yaşam Alanı Vaat Ediyor

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de Satışta! İşte Detaylar;

Ioniq 5, Hyundai’nin Tucson’un ardından ülkemizde satışa sunduğu ikinci C-SUV model. Sadece bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üreten IONIQ markası ile satışta olan otomobil özel bir platformda geliştirildi. Hyundai Motor Grubu’nun yeni platformu E-GMP (Electric-Global Modular Platform) yeni nesil araçlar için farklı çözümler sunuyor. Sadece BEV araçlar için olan bu platform, sınırların dışına çıkarken teknolojiyi arkasına alıyor. Yenilikçi çözümlerini küçük alanda fazla işlev odaklı gerçekleştiren Hyundai, batarya yerleşim yerlerine oldukça fazla dikkat ediyor. Böylece hem oturma alanı hem de bataryaların yerleşimi noktasında öne çıkıyor. Bu sayede de birden fazla segmentte model üretimi gerçekleşiyor. Geçtiğimiz bir yılda 100’den fazla ödül almayı başaran Ioniq 5 hem geçmişle gelecek arasında bir köprü görevi görüyor. Gelenekselin sınırlarını zorlayarak oldukça modern bir tasarıma sahip olan model zamansızlığı temsil ediyor. Modern tasarımlara da ilham olan otomobil oldukça lüks bir görünüme de sahip.

Konfor ve Performans Bir Arada

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Türkiye'de Satışta! İşte Detaylar;

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 her müşterinin mobilite ihtiyaçlarına cevap veren bir elektrikli otomobil. Türkiye’ye 72,6 kWh’lık bir pil paketi ile gelen model 305 beygir gücünde. 225 kWh gücündeki elektrik motoru aynı zamanda 605 Nm tork üretiyor. Böylece bir SUV otomobilin ötesinde spor otomobil hissiyatı veriyor. 72.6 kWh pile sahip olan mode HTRAC dört tekerlekten çekiş seçeneğine de sahip. Bu sayede 0 ‘dan 100 km/s hıza 5,2 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca ortalama olarak 430 km arası (WLTP) bir menzile sahip.

Elektrikli Hyundai Ioniq 5 Şehirde Aranan Model

Elektrikli Hyundai Ioniq 5, arkadan görünüm

350 kW’lık bir şarj cihazıyla sadece 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olma potansiyeline sahip. Bu da 100 km menzil gidebilmek için yalnızca sadece beş dakika şarjın yeterli olduğu anlamına geliyor. Böylece özellikle İstanbul gibi şehirlerde trafikte üstün kullanım anlamına geliyor. Ayrıca Ioniq 5 başka araçları da şarj edebiliyor. Elektrikli bisikletleri, televizyonları, müzik setlerini veya herhangi bir elektrikli kamp ekipmanlarını kolaylıkla şarh edebiliyor. Bunları V2L (Vehicle to load- Araç Güç Kaynağı) sayesinde yapan araç başka bir elektrikli otomobili de şarj etme özelliğine sahip.

Neden Hyundai Ioniq 5 Satın Almalısınız?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here