Ehliyet Alırken Simülasyon Şartı Getirildi

0
4851
Ehliyet Alırken Simülasyon Şartı Getirildi

Ehliyet alırken simülasyon şartı getirildi. Resmi Gazete’de yayımlana karar ile sürücü adaylarına emniyet kemeri simülasyonu eğitimi geldi. Bu uygulamanın amacı emniyet kemeri takma alışkanlığının kazandırmak. Böylece artık tüm sınıf ehliyetlerde direksiyon eğitiminde önce emniyet kemeri simülasyonu eğitimi gerçekleşecek. Bu çalışma ile sürücü adayları emniyet kemeri takmamanın sonuçları birebir görecekler. Uygulamalı eğitimin gerekli olduğu alınan karar ile ortaya çıktı. Çünkü eğitimin temel amacı emniyet kemerinin gerekliliğinin anlaşılması.

MEB Ehliyet Alırken Simülasyon Düzenlemesini Açıkladı

Ehliyet Alırken Simülasyon Şartı Getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü ehliyetleri hakkındaki yeni düzenlemeyi açıkladı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikle ilgili detayları paylaştı. Böylece ayrım olmaksızın tüm sınıf ehliyetler için sürücü adaylarının emniyet kemeri simülasyon eğitimine gireceği açıklandı. MEB’in yayımladığı yeni yönetmelik maddesi şu şekilde: “Sertifika sınıfı ayrımı yapılmaksızın ve direksiyon eğitimine başlanmadan önce tüm sürücü adaylarına emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmak, emniyet kemeri takmamanın doğuracağı sonuçlar hakkında uygulamalı olarak bilgi edindirmek ve emniyet kemeri kullanımının önemini anlatmak amacıyla sürücü adayları emniyet kemeri simülasyon eğitimine tabi tutulurlar.

Sınav Sorumluları İçin Hizmet İçi Eğitim 

Ehliyet Alırken Simülasyon Şartı Getirildi

Düzenleme ile kamu personellerine de hizmet içi eğitim geldi. 29 Mayıs 2013 tarihinden önce sınav sorumlusu belgesi almış olanlar bu eğitime tabi tutulacak. Bu personeller 6 ay içinde eğitimi tamamlamak zorundalar. Aksi takdirde direksiyon eğitimi ya da sınav uygulama hizmeti vermeleri mümkün olmayacak. Tüm bu eğitimler de tamamlanınca ehliyet alırken simülasyon eğitiminin yurt genelinde yaygınlaşması beklentiler arasında.

Ehliyet Fiyatlarına Zam Geliyor!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here