Hyundai Hisse Senetleri Söylenti Sonrası Artış Gösterdi

0
1601
Hyundai Hisse Senetleri Söylenti Sonrası Artış Gösterdi

Hyundai Hisse Senetlerinde Söylenti Sonrası Büyük Artış

hyundai hisse senetleriHyundai markasının hisse senetleri, Apple ile görüşmeler yaptıkları söylentilerinden sonra aşağı yukarı %17’lik bir artış gösterdi. Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin, yakın gelecekte Apple için elektrikli otomobil pili geliştireceği bildiriliyor.

Söylentiler Yayıldı Hyundai Hisse Senetleri Yükseldi

Reuters tarafından geçtiğimiz perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, Hyundai Motor şirketinin hisse senedi fiyatları %17,5 oranına kadar bir yükseliş gösteriyor. Artışım sebebi olarak muhtemelen Güney Koreli otomobil üreticisinin Apple ile yaptığı görüşmeler görülüyor. Hyundai şirketi ile Apple arasındaki görüşmelerde Apple otomobilinin, yani Project Titan’ın, geliştirilmesi için özel bir ortaklık duyuruldu. Özellikle, Hyundai Motor şirketinin, Project Titan’ın pil tasarımına liderlik edeceği söyleniyor.

hyundai hisse senetleri ve apple

Bu haber, Hyundai’nin efsanevi robot köpek üreticisi Boston Dynamics’te %80 kontrol hissesini 921 milyon $’a satın aldığını duyurduktan sadece birkaç hafta sonra geldi. Bu adımlarla birlikte, Hyundai şirketi gelecek için hem robotik teknolojiye öncülük edecek hem de elektrikli otomobil piyasasında daha çok adını duyuracak gibi görünüyor. Üstelik Boston Dynamics’te üretilen ilginç robotların daha uzun pil sürelerinin olabileceği öngörülürse; Hyundai şirketinin artık otomobilden daha fazla ağırlık verdiği bir şeylerin olduğunu söylemek mümkün.

Project Titan Nedir?

project titan

Project Titan, Apple şirketinin elektrikli otomobil projesidir. 2018 yılı itibarıyla 5.000 çalışanını bu proje üzerinde görevlendirdi. Ayrıca Mayıs 2018’de T6 Transporter ticari araç platformunu temel alan bir servis minibüsü üretmek için de Volkswagen ile ortaklık anlaşması imzaladı. Ancak 2020’de yapılan bir açıklamaya göre, Apple şirketi, logosunda ısırılmış bir elma bulunan araçlar piyasa sürmek yerine otonom sürüşle ilgili ortaklıklara imza atacağını söylemişti. Bu ortaklıklar daha çok yazılım, donanım ve hizmet üzerine olacak gibi görünüyor.

Project Titan, geçtiğimiz günlerde gelen ortaklık haberlerine kadar bayağı bir ertelenmiş gibi görünüyordu. Apple, lansman tarihi olarak 2024’ü işaret ediyordu. Ancak ünlü analist Ming-Chi Kuo, bu tarihin fazlasıyla iyimserlik içerdiğini, lansmanın en erken 2025’te yapılabileceğini söylüyordu. Hatta Ming-Chi Kuo’ya göre aracın 2028’den önce piyasaya sürülemeyebilirdi. Hyundai ile yapılan bu anlaşma belki de Apple şirketinin yakında işleri hızlandırabileceğini bizlere gösterebilir.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here