Hamilton Koronavirüse Yakalandı! Yerine Russell Geçecek

1
1006
Hamilton koronavirüs

Hamilton Koronavirüse Yakalandı! Yerine Russell Geçecek?

Formula 1 resmi sosyal medya hesapları, Mercedes AMG takımının deneyimli pilotu Lewis Hamilton’un koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Koronavirüs testi pozitif çıkan Lewis Hamilton bu hafta sonu Bahreyn’de yapılacak olan Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix’inde yarışamayacak. Yerine ise genç Williams pilotu George Russell yarışacak.

George Russell İçin Büyük Fırsat

İngiliz pilot Lewis Hamilton’un bu hafta sonu yarışa çıkamayacak olmasıyla Mercedes takımında bir koltuk boş kaldı. Bu hafta sonu için o boş koltuğa kimin oturacağı ise merak konusu. İlk akla gelen isimlerden birisi ise tecrübeli Alman pilot Nico Hülkenberg. Racing Point takımında sezon içerisinde 3 defa boş kalan koltuğu dolduran Nico Hülkenberg özellikle son iki yarışında gösterdiği performansla göz doldurmuştu. Racing Point takımı ile toplamda 10 puan toplayan tecrübeli pilot, muhtemelen Mercedes takımının da aklındaki isimlerden birisidir.

russell mercedes

Formula 1’de İkinci Kez Fittipaldi Rüzgârı

Geçtiğimiz hafta sonu büyük bir kaza atlatan ve ikiye ayrılıp patlayan aracından sağ salim çıkan Romain Grosjean da bu hafta sonu yarışa katılamayacak. Hastaneden yayınladığı fotoğrafında geçmiş olsun mesajları için teşekkürlerini ileten Fransız pilotun ellerindeki yanıklardan dolayı tedavi gördüğü görülüyordu. Haas takımı ise bu hafta sonu yedek pilotu olan genç Pietro Fittipaldi’ye yer verme kararı aldı. Genç pilot için iyi bir fırsat olduğunu düşünen Haas takımı bunun yapılması gereken en doğru şey olduğunu düşündüklerini söyledi. Pietro Fittipaldi, Formula 1 takipçilerinin yabancı olmadığı bir isim. Zira kendisi 2 kez dünya şampiyonu olan Brezilyalı pilot Emerson Fittipaldi’nin torunu. Direksiyonda tekrar bir Fittipaldi görmek Formula 1 seyircisini heyecanlandıracağa benziyor.

hamilton yerine fittipaldi

Rolex Sakhir Grand Prix’i İçin Beklentiler Neler?

Halihazırda iki pilotun yerini başka pilotların alacağı bu yarışta muhakkak ki en büyük beklentilerden birisi Red Bull takımında. Mercedes pilotu Bottas’ın hata yapmasını bekleyen Verstappen pilotlar sıralamasında ikinciliği kovalayacak gibi görünüyor. Lewis Hamilton’un yokluğunda da özlediği birinciliği de kazanabilmesi olası. Ferrari ve Ferrari motoru kullanan takımlar ise bu hafta sonu için biraz ümitsiz gibiler. Geçtiğimiz hafta performans veremeyen motorları yüzünden alt sıralarda kalmışlardı. Bu hafta sonu da çok farklı olmayacak gibi. Daha az dönüşe sahip olan bu pistte yine 1 puan için çabalayacaklar gibi.

verstappen

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here