Mick Schumacher Haas’ta! Yeniden Schumacher Rüzgârı!

0
1192
mich schumacher haas

Formula 1’de Yeniden Schumacher Rüzgârı! Mick Schumacher Haas’ta!

Motorsporları açısından günün en önemli haberlerinden birisi yayınlandı: Mick Schumacher 2021 sezonu için Formula 1 takımlarından Haas ile anlaştığını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde 2021 sezonu için Nikita Mazepin ile anlaştığını duyuran Haas takımı ikinci koltuğu da Mick Schumacher’e vermeye kararlı. 2012 Brezilya Grand Prix’iyle Formula 1’den emekli olan Michael Scumacher’den sonra yeniden bir Formula 1 aracında Scumacher soy ismini görmek Formula 1 tutkunları için heyecan verici olacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

FORMULA 1® (@f1)’in paylaştığı bir gönderi

Mick Schumacher Haas’ta!

1999 yılında doğan oğul Schumacher, kariyerine 2008’de karting ile başladı. Babasının soy isminin ününden dolayı bunu kullanmak istemedi başlangıçta ve annesinin kızlık soy ismi olan “Betsch” ismini kullandı. Kariyerinde basamakları hızlı bir şekilde tırmanan genç pilot 2018 yılında Formula 3 Avrupa Şampiyonası’nda birinciliği elde etti. 2019 yılında Ferrari Genç Pilot Akademisi’ne giren ve o zamandan beri Formula 1 için hazırlanan Alman pilot sonunda çalışmalarının meyvesini toplamaya hazır görünüyor.

Nikita Mazepin İle Takım Arkadaşı Olacaklar

Rus kimya şirketi Uralchem’in sahibi Dimitry Mazepin’in oğlu olan Nikita Mazepin hali hazırda Formula 2’de yarışmaktaydı. 1999 doğumlu genç pilot 2018 yılında Formula 3 Asya Şampiyonası’nda 3. oldu. 2018 yılında ise GP3 serisinde 2. olan Rus pilot başarılı geçirdiği iki sezonun ardından Formula 1’deki Amerikan ekibi olan Haas’la anlaşmaya vardı.

Nikita Mazepin
Nikita Mazepin

Michael Schumacher’in Sağlık Durumu Nasıl?

7 kez Dünya Şampiyonu ünvanını alan ve tarihin en başarılı pilotları arasında gösterilen Michael Schumacher 7 yıldır komada. 2013 yılında Alp Dağları’nda kayak yaparken kayalık alandan inmeye çalışmış ve kafasını taşlara vurarak ağır yaralanmıştı. Geçtiğimiz yıl kök hücre ameliyatı olan Alman pilot için doktorlardan olumlu sonuçlar gelmemişti. Bu sene içinde de bir operasyon daha geçirmesi için gizlice Fransa’ya götürüldüğü belirtilen Alman pilotun sağlık durumu hakkında ailesi bir açıklama yapmamıştı. En yakın arkadaşlarından birisi olan Felipe Massa ise durumunun nasıl olduğunu bildiğini söylemişti. Ancak ailesi açıklamak istemezken ben kim oluyorum da sağlık durumunu açıklıyorum, diyerek açıklama yapmayı reddetmişti. Umarız Michael Schumacher de yakın zamanda sağlığına yeniden kavuşur ve oğlunu Formula 1 aracında izler.

michael schumacher
Michael Schumacher

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here