Groupe PSA, Bağlantılı Araçların Kurulumunu Hızlandırıyor

0
1108
Groupe-PSA
Groupe-PSA

Groupe PSA tarafından bağlı araçlar için 5G dağıtımında önemli bir adım olarak 2017’nin başlarında birkaç uygulama denenmişti. Ancak firma bu alanda öncü olmak için adımlarını hızlandırıyor.

Hücresel Araçtan Her Şeye Teknoloji (C-V2X)

İlk test dönemi, 2 kullanım durumuyla Hücresel Araçtan Her Şeye (C-V2X) teknolojisinin potansiyelini göstermiştir:

>> Bir yoldaki bağlı iki araç arasında “İçini Görün”

>> Bir acil durum aracı yakında olduğunda sürücüleri gerçek zamanlı olarak bilgilendirmeyi amaçlayan “Acil durum aracı yaklaşıyor” bildirimi veriyor.

Yüksek verim performansına ve ultra düşük gecikmeye sahip bağlantı, iki araç arasında yüksek çözünürlüklü bir video akışı sunmayı sağlar ve gerçek zamanlı olay bildirimini göstermek için reaktivite gösterir. C-V2X, araçların diğer araçlarla ve yaya cihazlarıyla bilgi alışverişinde bulunmasına olanak tanıyan V2X iletişimleri için küresel bir çözümdür. C-V2X, gelişmiş otomotiv güvenliğini, otomatik sürüşü ve trafik verimliliğini destekler.

Groupe PSA & QUALCOMM Technologies: Yeni Stratejik İşbirliği

Groupe-PSA-CV2X

Groupe PSA ve Qualcomm Technologies, Şubat 2017’de Qualcomm Snapdragon 820 Otomotiv (820A) işlemcisini Groupe PSA’nın yeni nesil araçlarına (2020 itibariyle) entegre etmek için stratejik işbirliğini başlattı. Qualcomm Technologies’in en gelişmiş otomotiv çözümü olan Snapdragon 820A işlemci, yüksek performanslı kokpit bilgisayarı, müzik ve video akışı, 3 boyutlu navigasyon, çoklu yüksek hızlar için destek gibi sürükleyici araç içi deneyimler sunmak için Groupe PSA’nın bilgi-eğlence sistemlerini destekleyebiliyor.

Bu işlemci, bilgi-eğlence sistemlerinin yazılım güncellemeleri yoluyla yükseltilebilmesine izin verecek şekilde tasarlanmıştır. İşlemcinin heterojen bilgi işlem mimarisi ve hiper yönetici desteği, gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranları dahil olmak üzere birden çok araç içi görsel deneyimin sorunsuz entegrasyonunu sunar.

Groupe PSA İle C-V2X: Devam Eden Denemeler

PSA-deneme
PSA-deneme

Denemenin amaçlarından biri, araçlar arasında doğrudan iletişim ile otomotiv uygulamaları için 5G dağıtımının ilk adımı olan C-V2X teknolojisini test etmektir.

Denemelerin 2017’de duyurulmasından bu yana, Groupe PSA ve Qualcomm Technologies, Intelligent Transport System (ITS) ve ticari üzerinden ağ iletişimi için ayrılan 3. Nesil Ortaklık Programının (3GPP) 5,9 GHz spektrumunu temel alan C-V2X teknolojisini test etmek için birlikte çalışmaya devam ediyor.  Groupe PSA ve Qualcomm, Mart ayında Rennes’de düzenlenen Giriş ve Çıkış Dijital Mobilite etkinliğinde Fransa’daki ilk gösteriye ev sahipliği yaptı. Qualcomm 9150 C-V2X yonga seti ve referans platformunu kullanan C-V2X teknolojisine sahip PSA’nın arabalarını içerecek. Özel kullanım durumları, C-V2X teknolojisinin Gelişmiş Sürücü Yardımı yeteneklerini nasıl desteklediğini gösterecektir. Gösteri, araçların potansiyel yol kenarı tehlikeleri, yavaş hareket eden veya engelli arabaları gibi tehlikeli araç durumları konusunda birbirlerini uyaracak. Bu da birbirleriyle nasıl sorunsuz bir şekilde iletişim kurabileceklerini gösteriyor.

C-V2X Nedir?

cv2x
cv2x

C-V2X («Hücresel Araçtan Her Şeye»), araçların diğer araçlarla ve yaya cihazlarıyla bilgi alışverişinde bulunmasına olanak tanıyan V2X iletişimleri için küresel bir çözümdür. C-V2X, gelişmiş otomotiv güvenliğini, otomatik sürüşü ve trafik verimliliğini destekler. C-V2X’in evrimi, yüksek iş hacmi sensörü, amaç paylaşımı ve 3D HD harita güncellemeleri dahil olmak üzere otonom sürüş için gelişmiş kullanım durumları için yüksek verim, ultra düşük gecikme süresi, yüksek güvenilirlik ve geniş bant taşıyıcı desteği sağlayan 5G Yeni Radyo (NR) özelliklerini içerecek

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here