Formula 1 Bahreyn Grand Prix: Korkutucu Gece

1
1454
Formula 1 Bahreyn Grand Prix Korkutucu Gece

Sıralama turlarının ardından Türkiye saati ile 17.10’da başlayan Formula 1 Bahreyn GP’de olayların ardı arkası kesilmedi. Daha yarışın ilk turunda Alpha Tauri pilotu Daniil Kvyat’la temas yaşayan Romain Grosjean bariyerlere çarparak çok büyük bir kaza atlattı. Aracı ikiye ayrılan ve alevler içinde kalan Fransız sürücü ufak yaralarla kazayı atlattı. Ellerinde ve ayaklarında ufak yaralar ve kaburgasında olası bir kırık olan Romain Grosjean’ın bu yaralar haricinde sağlık durumu gayet iyi.

Formula 1 Bahreyn GP’de Korkutucu Başlayan Gece Korkutmaya Devam Etti

Romain Grosjean’in kazasından sonra yaklaşık 85 dakika yarışa ara verildi. Ardından yarış başlangıç çizgisinden yeniden başladı. Yarışın tekrar başlamasının ardından daha yalnızca birkaç tur geçmişti ki bu sefer de Racing Point pilotu Lance Stroll, Daniil Kvyat ile bir temas yaşadı ve takla attı. İstanbul’da pole pozisyonunun ardından kötü bir yarış geçiren Lance Stroll kazayı yara almadan atlattı ancak Racing Point takımına, takımlar sıralamasında 3. olabilmesi için önemli olan puanlar kaçmış oldu.

stroll takla attı

Alevlerle Başlayan Gece Alevlerle Bitti

Yarışı çok istikrarlı bir şekilde 3. olarak götüren Racing Point pilotu Sergio Perez 54. turdan itibaren güç ünitesinde sıkıtı yaşamaya başladı. 55. turda aracından dumanlar çıkmasına rağmen devam etmeye çalışan Meksikalı pilotun aracı alevler içerisinde kaldı. Herhangi bir yara almadan aracından çıkan Sergio Perez’in çok üzgün olduğu başında kask olmasına rağmen anlaşılıyordu.

formula 1 bahreyn perez

Red Bull ve McLaren Takımlarının Yüzleri Güldü

Sergio Perez’in arızasının ardından 3. sıraya yükselen Albon kendisi için çok önemli bir podyum yakalamış oldu. Yarışın başında tekeri patlayan Bottas ise yarışı ancak sekizinci sırada bitirebildi. McLaren takımının pilotları Norris ve Sainz Jr. ise sırasıyla 4. ve 5. olarak takımlar sıralamasında 3. sıraya yükseldi. Lider ise yine değişmedi ve 5. defa üst üste Lewis Hamilton galip geldi. Bottas’ın aldığı bu kötü sonuç sonrasında Verstappen ve Bottas arasındaki puan farkı da 12 puana kadar geriledi. Fin sürücünün bundan sonraki yarışlarda daha dikkatli olması gerektiği kesin.

alex albon

Ferrari takımında ise yüzler yine gülmedi. Fazlasıyla motor performansı isteyen Bahrain Grand Prix’ine Ferrari motorları neredeyse dayanamadı. Charles Leclerc 10. olarak son puanı koparsa da takım arkadaşı Vettel yalnızca 13. olabildi.

Tam sıralama ise aşağıdaki gibi oldu.

formula 1 bahreyn

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here