Ferrari 488 GT Modificata Sınırlı Sayıda Üretilecek

0
1134

Ferrari, teknolojisi büyük ölçüde 488 GT3 ve 488 GTE yarış modellerine dayanan, piste özel bir versiyonunu piyasaya sürdü. Ferrari 488 GT Modificata, “sadece pist günlerinde ve Ferrari Club Competitizioni GT yarışmalarında kullanılmak üzere” tasarlandı. Aracın ilk olarak Ferrari kulübü üyelerine satılacağı söylense de herhangi bir fiyat bilgisi bulunmuyor.

İtalyan markanın 488 modellerinde kullandığı teknoloji ve sistemleri içeren Modificata, güç aktarım mekanizmasında FIA standartlarının dışına çıkmış. 3,9 litrelik çift turbolu V8 motordan gücünü alan Modificata, 690 HP güç çıkışına sahip. Ayrıca şanzıman oranları değiştirilerek bu ekstra güçten yararlanması sağlanmış.

Ferrari henüz aracın ağırlığını açıklamasa da alüminyum tavan ve karbon fiber gövde kullanıldığını biliyoruz. Aracın iç tasarımında da kısılan özelliklerle birlikte hafifleyeceğini söyleyebiliriz. Bunun yanında, 230 km/s hızında aracın 1000 kg yere basma kuvveti sağlayabildiği söylendi. Bu değer ise standart 488’den oldukça önde.

ferrari 488 gt

Tamamen yenilenmiş aerodinamik detaylar, sürtünmeyi azaltarak ön tarafta daha yüksek yere basma kuvveti oluşturuyor.

Süspansiyonlar ise, 488 GTE’den tamamen aynı tercih edilmiş. ​​Ayrıca Brembo ile geliştirilen frenler ve kaliperlerin tercih edildiği Modificata modelinde 488 GT3 Evo’dan alınmış bir ABS sistemi içeriyor.

Modificata’nın iç kabini ise standart modele göre oldukça farklı. Bir yarış otomobili standartlarında tasaralanan kabin çeşitli özelleştirmeler de sunuyor. Tam ayarlanabilen sürücü koltuğu, arka görüş kamerası, lastik basıncı takip sistemi ve performans takibini yapabileceğiniz bir V-Box sistemi de sunuluyor.

488 GT Modificata, Ferrari’nin en önemli ve en ikonik modellerini pistte bir araya getirmeyi amaçlayan Club Competition GT etkinliklerine de kabul edilecek. 2021 yılında pandemi koşulları iyileşir ise dünya çapında beş farklı etkinlik planlanmış durumda.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here